Duminică neagră, pentru sportul buzoian. Seria invincibilă a celor de la FC Buzău, întreruptă de Șelimbăr

Duminică neagră, pentru sportul buzoian. Seria invincibilă a celor de la FC Buzău, întreruptă de Șelimbăr

„Când e să se-aleagă praful…”. Ei bine, dictonul atât de balcanic a fost validat azi și de FC Buzău. După ce fetele au dat cu piciorul calificării în Europa, elevii lui Cristi Pustai au pierdut la Avrig, cu Șelimbăr, după ce conduceau la pauză cu 1 la 0.

Golul Buzăului a venit în minutul 27, după un contraatac finalizat cu sânge rece de bomberul Chică-Roșă. Botoșăneanul a înscris calm, cu latul, printre picioarele portarului Gal. Elevii lui Cristi Pustai puteau să majoreze scorul prin Alin Manea, dar șutul mijlocașului buzoian a ieșit în afara suprafeței de joc, după ce a șters transversala. La polul opus, gazdele puteau înscrie dintr-un penalty primit eronat, dar ratat de Alex Curtean. Fostul dinamovist a tras peste poarta lui Relu Stoian.

Șelimbăr a reușit egalarea în minutul 57, după o lovitură liberă executată impecabil, de Tătar. Același Tătar s-a aflat la originea celui de-al doilea gol al gazdelor: lovitură liberă din lateral, bâlbâială a apărării buzoiene iar Vișa reia simplu în plasă.

Buzăul a avut șansa egalării, dar Kanda, scăpat singur, nu a reușit să-l depășească pe Gal. Mai mult, atacantul cu origini congoleze a văzut și galben, pentru simulare. Până la final, FC Buzău nu a reușit golul egalării, înregistrând astfel prima înfrângere, după unsprezece meciuri.

Elevii lui Cristi Pustai se mențin pe poziție de play-off, pe poziția a cincea, la egalitatea cu CSA Steaua, dar cu un meci în plus disputat. Îngrijorător însă, Csikszereda s-a apropiat la numai trei puncte, după ce a reușit o victorie clară, la Brăila. De asemenea, tot la 3 lungimi distanță, de pe locul al 8-lea, pândesc cei de la Metaloglobus.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și