Dr. Ștefan Nicolae, personalitatea lunii ianuarie. A înființat Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău

Dr. Ștefan Nicolae, personalitatea lunii ianuarie. A înființat Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău

Proiectul “Zilele personalităților buzoiene de ieri și de azi” a ajuns la al 6-lea an în organizarea Primăriei Buzău, iar luna ianuarie a fost dedicată evocării doctorului docent Ștefan Nicolae. Este vorba despre cercetătorul care, în primăvara anului 1957, a pus bazele primei stațiuni de cercetare-dezvoltare legumicolă din țară, alegând să o înființeze la Buzău. Despre Ștefan Nicolae s-a vorbit în cadrul unui eveniment desfășurat la Palatul Comunal.

Unul dintre cei pe care doctorul Ștefan Nicolae i-a sprijinit în carieră a fost cercetătorul Costel Vînătoru, de numele căruia se leagă o bună parte din activitatea Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Legumicolă Buzău, în prezent fiind cel care conduce proiectul Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău. 

Conferința pentru evocarea doctorului Ștefan Nicolae s-a desfășurat în fața elevilor de la clasa de horticultură a Liceului Agricol ,,Dr. Constantin Angelescu”.

Participanții la eveniment au primit o carte cu cele 72 de biografii ale personalităților evocate până acum și ale celor care vor fi prezentate în acest an.

Conferința integrală poate fi urmărită AICI.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și