Publicat la: 22.02.2016. 20:18 / 3.807 views

DOUĂ VARIANTE PENTRU TRANSPORTUL PRIN MĂRĂCINENI: LICENŢĂ TRANS BUS PE RUTA SĂPOCA – BUZĂU SAU ADI

Autorităţile caută soluţii legale şi rapide pentru remedierea situaţiei de la Mărăcineni.

autobuzeO variantă studiată e cedarea unor acţiuni Trans Bus către Primăria din Mărăcineni. Juriştii din primărie studiază intens legalitatea propunerii.

Dacă această propunere se dovedeşte viabilă, pentru şedinţa de joi a consiliului local Buzău ar putea fi promovat un proiect de hotărâre ce vizează punerea la punct a documentelor Asociaţiei de Dezvoltare.

O altă variantă presupune atribuirea rutei de transport Săpoca – Mărăcineni – Buzău, către Trans Bus, prin încredinţare directă, printr-o decizie a Consiliului Judeţean. În acest fel, măcar autobuzele Trans Bus vor putea avea traseu şi prin comuna Mărăcineni.

Accesul microbuzelor şi autobuzelor Transbus pe DJ203K a fost restricţionat în urmă cu două săptămîni. Cetăţenii din Mărăcineni au ieşit în stradă, de două ori, pentru a protesta, dar au fost potoliţi de promisiunile primarului că în maxim o lună se va reveni la situaţia de dinainte.

(Andrei Solomon)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
 1. Catalin spune:

  Cred ca solutia cea mai buna este SUPLIMENTAREA capitalului Transbus prin aportul Primariei Maracineni, si emiterea unor actiuni suplimentare care sa fie atribuite Primariei Maracineni.

  In acest fel s-ar scapa de vinderea de actiuni Transbus, care nu cred ca e posbila.

  Dar dupa ce Primaria Maracineni devine actionar, tot nu se poate corcula imediat, trebuie o HCL Maracineni prin care sa se atribuie direct traseul catre Transbus.

  Pe de alta parte, Transbus nu cred ca va face fata cu parcul actual de autobuze, trebuie urgentata achizitia de autobuze, noi sau second-hand, trebuie 30-40 de autobuze suplimentare, ca sa acopere corect si civilizat toate traseele.

  Vedeti unde duce prostia? De ce u caat 24 de autobuze, dintre care 3 articulate, cand ele ar fi putut fi folosite pentru a prelua calatorii? Da, dar trebuia „facut loc” mafiei maxi-taxi, iar pentru asta Transbus trebuia sa para ca nu poate face fata, deci le-au casat in graba, sa fie siguri ca nu incurca „licitatia” pentru traseele capusa atribuite cui trebuie…

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!