Publicat la: 04.12.2017. 19:24 / 1.139 views

DOSARUL “MITĂ DE 500 DE MII DE EURO”, APROAPE DE FINAL. BÂGIU ŞI DOLOIU ÎŞI POT AFLA SENTINŢA MÂINE

Sentinţa în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, este judecat pentru spălare de bani prin conturile omului de afaceri Gheorghe Doloiu, se lasă aşteptată. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat pronunţarea iniţial pentru 21 noiembrie, după care au înaintat un nou termen, cel de 5 decembrie. Cu alte cuvinte, cel mai probabil mâine, Bâgiu, Doloiu şi fostul ministru Cristian David îşi vor afla sentinţa.

bigiuMagistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar fi trebuit să se pronunţe, pe 21 noiembrie, în dosarul în care fostul ministru de Interne, Cristian David, a fost judecat pentru că ar fi primit 500.000 de euro pentru a interveni la fostul prefect de Buzău, Cristinel Bîgiu, în vederea stabilirii dreptului de proprietate pentru o persoană în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de către Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor. Sentinţa a fost amânată pentru 5 decembrie.

La termenul de judecată, care a avut loc pe 10 octombrie, procurorul de şedinţă al DNA a cerut ca fostului ministru să-i fie schimbată încadrarea juridică din luare de mită în trafic de influenţă apoi să fie condamnat. În schimb, avocaţii lui Cristian David au cerut achitarea.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău Cristinel Bîgiu a fost condamnat definitiv, în luna mai de Curtea de Apel Bucureşti, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care a recunoscut că a primit 75.000 de euro mită de la fostul director al RA-APPS Georgian Surdu, care, la rândul său, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

De asemenea, în alt dosar, în care este acuzat şi Florin Colgiu, Cristinel Bîgiu a fost condamnat definitiv, în 16 decembrie 2016, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi două luni de închisoare, pentru luare de mită, el fiind încarcerat la Penitenciarul Focşani. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!