Publicat la: 01.11.2018. 19:16 / 656 views

DOSARUL “MATERNITATEA”, APROAPE DE FINAL. PE 5 NOIEMBRIE SE PRONUNŢĂ MAGISTRAŢII

Dosarul Maternitatea, în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu, aproape de un verdict final. După doar 5 termene, magistraţii Curţii Supreme se vor pronunţa în apelul formulat în acest caz peste doar câteva zile, adică în data de 5 noiembrie.

mocanu la maternitateZile pline de emoţii pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Victor Mocanu. Acesta va afla pe 5 noiembrie ce decizie vor dicta magistraţii Înaltei Curţi în dosarul “Maternitatea”. Primul termen în apel a fost în luna martie, iar de atunci au mai avut loc încă 4 şedinţe de judecată, iar la termenul din 22 octombrie, magistraţii Înaltei Curţi au stabilit termen pentru pronunţare data de 5 noiembrie. 

Reamintim, în dosarul Maternitatea, procesul a început în primăvara lui 2014. Victor Mocanu a fost acuzat că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău ar fi încheiat ilegal 8 contracte de furnizare a unor echipamente medicale la Maternitatea Buzău. Unele echipamente nici nu au fost livrate, iar altele erau închiriate pentru inaugurarea maternităţii în plină campanie electorală în 2012. Toate aceste lucruri au fost posibile în urma unei înţelegeri pe care Victor Mocanu ar fi avut-o cu administratorul firmei respective. Victor Mocanu a fost condamnat în iulie 2016 la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la închisoare şi ceilalţi 3 inculpaţi, dar au primit pedepse mai uşoare. La momentul respectiv Victor Mocanu a facut recurs, iar pe 5 noiembrie magistraţii Înaltei Curţi vor da un verdict final. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!