Publicat la: 20.01.2020. 19:12 / 969 views

DOREL, MIROSUL DE GAZE ŞI PANICA. VA RĂSPUNDE CINEVA PENTRU INCIDENT?

O greşeală făcută de un angajat al unei companii petroliere a dus la haos, în weekend, în mai multe zone ale oraşului Buzău, unde a fost semnalat miros puternic de gaze. Sute de buzoieni au fost afectaţi de acest incident, după ce pe reţea a fost introdusă o concentraţie mai mare de mercaptan. Sâmbătă, după-amiaza şi seara, au curs apelurile la 112.

gaze 3Sute de familii din mai multe cartiere din Buzău au rămas în weekend fără gaze naturale, după ce specialiştii de la Distrigaz au interupt furnizarea, în urma unor apeluri la 112, prin care a fost semnalat un miros puternic de gaze în case şi pe scările de bloc.  

Distrigaz a reacţionat printr-un comunicat de presă, potrivit căruia problema a apărut din cauza unei disfuncţionalităţi apărute la staţia de reglare-măsurare Simileasca, alimentată de Petrom, din zona Bărbunceşti (Tisău), prin supraodorizarea accidentală a gazului natural livrat în localitatea Buzău.

Chemaţi să intervină, angajaţii Distrigaz au oprit alimentarea pentru aproape 200 de familii din municipiu, care, astfel, au rămas fără gaze naturale în weekend.

Potrivit oficialilor de la Distrigaz Sud, “supraodorizarea gazului natural se produce în condiţiile depăşirii concentraţiei normale de etil mercaptan, substanţă care se adaugă în gazul natural pentru a-i putea depista prezenţa în încăperi. Prezenţa în concentraţie mai mare a acestei substanţe nu prezintă un pericol pentru siguranţa populaţiei.”

Dincolo de greşeala făcută, urmările incidentului ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru locatarii unde au fost semnalate probleme, dar nu au sunat la 112. Se impune o reverificare a reţelei de alimentare, în locuinţe sau pe scările de bloc, în funcţie de fiecare caz în parte. 

Conducerea Prefecturii a dispus o anchetă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!