Doi buzoieni, printre liderii protestelor din Capitală. Georgian Calotă și Ionuț Cercel participă la negocierile cu Guvernul

Doi buzoieni, printre liderii protestelor din Capitală. Georgian Calotă și Ionuț Cercel participă la negocierile cu Guvernul

Doi buzoieni sunt implicați în negocierile care se derulează, de câteva zile, între liderii protestatarilor din rândul fermeirilor și transportatorilor, pe de o parte, și reprezentanții Guvernului, de cealaltă parte. Este vorba despre Georgian Calotă și Ionuț Cercel, ambii cunoscuți fermieri din zona Rm. Sărat.

Alături de alți fermieri din județul Buzău, Georgian Calotă se află de o săptămână în București, fiind văzut în grupul de negociatori condus de fermierul botășănean Dănuț Andruș.

Exprimată în mai multe rânduri, principala nemulțumire a fermierului buzoian este legată de influența nefastă asupra agriculturii românești pe fondul importului de cereale din Ucraina.

Un alt fermier din județul Buzău care participă încă dn prima zi la protestele din Capitală este Ionuț Cercel, cel care are afaceri atât în agricultură, cât și în domeniul transporturilor. Nemulțumirea cea mai mare a acestuia este legată de prețurile mult prea mari ale RCA, dar și de creșterea accizei la motorină.

Georgian Calotă a fost primar sub sigla PNL al comunei Balta Albă, în perioada 2012-2016, iar după aceată perioadă, a fost consilier județean, ales pe listele aceluiași partid. Tot liberal este și Ionuț Cercel, cel care, de câțiva ani, deține funcția de președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Buzău. În anul 2020, Cercel a candidat la alegerile parlamentare din partea PNL, însă nu a intrat în Parlament.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și