Publicat la: 07.10.2019. 18:19 / 701 views

DOAR TREI NOROCOASE, DIN ZECE. SE AȘTEAPTĂ MONTAREA CENTRALELOR PROPRII

În primăvara acestui an, Primăria anunța un proiect pentru montarea de centrale termice proprii la unitățile de învățământ din orașul Buzău. În primă fază, s-a aprobat finanțarea pentru un lot de zece unități. Doar la trei dintre școli au demarat lucrările. Celelalte au toate aprobările și așteaptă deschiderea șantierelor.

caldura institutii calorifere  caldura institutii pedagogic

Cu cât sezonul rece se apropie, cu atât directorii de școli își fac planurile pentru asigurarea agentului termic pentru preșcolari și elevi, mai ales că, între timp, Regia de termoficare a fost nevoită să amenajeze o nouă sursă de furnizare, după ce Ecogen a sistat serviciul.

În primăvară, Primăria a decis demararea unui proiect privind instalarea de centrale termice în toate unitățile de învățământ din oraș. Pe lista priorităților se află zece grădinițe, școli și licee. Lucrările au început doar la trei unități. În rest, se așteaptă. La Grădinița cu Program Prelungit nr. 9, din cartierul Micro V, toate avizele sunt gata.

În cazul în care nu va fi montată noua centrală, se va merge pe vechiul sistem de încălzire din rețeaua de distribuție a RAM.

Aceeași situație și la Colegiul Național Pedagogic “Spiru Haret”. Documentația a fost aprobată și se așteaptă doar muncitorii, pentru amenajarea noii surse de încălzire.  

Și aici rămâne alternativa vechiului sistem de termoficare. De altfel, noua centrală este prevăzută să alimenteze rețeaua deja existentă în unitatea de învățământ. Schimbări vor fi după implementarea unui amplu proiect de reabilitare.

Lucrările au început la Colegiul Tehnic, Școala nr. 15 și Grădinița cu Program Prelungit nr. 4. Pe lista unităților prioritare se mai află Liceul Tehnologic “Henri Coandă”, Colegiul Economic, Școlile 7 și 16, precum și GPP NR. 8. Potrivit reprezentanților Primăriei, în această perioadă ar urma să se deschidă șantiere și în celelalte unități de pe listă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!