Publicat la: 03.04.2018. 19:23 / 1.300 views

DN 10, ÎN PERICOL SĂ SE ÎNCHIDĂ! 25 DE PUNCTE DIN ȘOSEA AFECTATE DE ALUNECĂRI

Ședință de urgență convocată de prefect, după numeroasele probleme apărute pe Drumul Național 10, care face legătura între Buzău și Brașov. Șoseaua este deteriorată în nu mai puțin de 25 de puncte, din cauza alunecărilor de teren. Pe mai multe porțiuni de drum se circulă pe un singur fir, alternativ. „Riscăm să îl închidem, dacă nu intervenim urgent cu lucrări de consolidare”, a declarat, azi, șefa de la Casa Albă.

alunecari dn 10alunecari dn 10 p2Problemele pe drumul de legătură directă între Buzău și Brașov au apărut cu o frecvență incredibilă. În doar câteva zile, șoseaua s-a deteriorat în mai multe puncte, din cauza alunecărilor de teren. Carosabilul a luat-o la vale în mai multe zone de pe DN 10, pe raza comunelor Măgura, Viperești și Siriu. Este și motivul pentru care, azi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit pentru a aproba suma ce va fi solicitată de la București.

Infrastructura DN 10 Buzău-Brașov este afectată în 25 de puncte, cu o lungime de aproape doi kilometri. Peste 41 de milioane de lei, este suma necesară unor lucrări urgente de consolidare.

Situația este critică, spun autoritățile. Circulația poate fi întreruptă în orice moment, dacă alunecările vor continua.

Mâine este ședința de Guvern, în cadrul căreia pentru Buzău ar putea fi alocate fonduri de urgență pentru refacerea întregii infrastructuri afectate de calamități.

(Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!