Publicat la: 23.02.2018. 19:26 / 796 views

DISCUŢII PE TEMA TĂIERII COPACILOR. LOCUL CASTANILOR ŞI PALTINILOR, LUAT DE CIREŞI ŞI PLATANI

Primăria municipiului Buzău a demarat o campanie de scoatere a copacilor pe anumite artere din municipiul Buzău şi plantarea unor soiuri de arbori ornamentali. Acest lucru a provocat supărarea unora dintre buzoieni, chiar şi a unora dintre consilierii municipali, dar şi bucuria altora. Primarul Constantin Toma a răspuns acestor nemulţumiri şi a explicat de ce s-a luat această decizie.

replantare 1De câteva zile, pe unele dintre străzile municipiului Buzău au început a se tăia copacii. În locul lor sunt plantaţi copaci ornamentali, cum ar fi cireşi japonezi sau platani. Acest lucru a stârnit nemulţumirea unora dintre cetăţeni, dar şi a consilierilor locali municipali. Primarul Toma a explicat chiar în şedinţa de consiliu care au fost considerentele pe baza cărora s-a decis scoaterea celor 95 de copaci.

În sală era şi un reprezentant al societăţii civile care a întrebat punctual ce avize au stat la baza acestor tăieri. Primarul a menţionat că pentru aceste tăieri există inclusiv un aviz al Agenţiei de Mediu.

Mai mult decât atât, edilul şef a explicat că sumele cheltuite nu au fost mai mari decât cele cheltuite de Urbis înainte ca el să ajungă primar.

Potrivit planului emis de arhitectul peisagist contractat de primărie, în municipiul Buzău vor fi plantaţi în următoarele zile cireşi japonezi, platani, arţari şi salcâmi comandaţi din Italia. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!