Publicat la: 04.05.2018. 18:26 / 1.178 views

DIPLOMAŢI RUŞI LA BUZĂU. AU FOST DEPUSE COROANE DE FLORI ÎN CIMITIRUL SOVIETIC

O delegaţie de la Ambasada Federaţiei Ruse a depus astăzi coroane de flori la Cimitirul Eroilor Sovietici din Buzău. Aici îşi duc somnul de veci aproape 400 de militari sovietici, căzuţi în luptele cu germanii din Al Doilea Război Mondial. Primarul Municipiului şi reprezentanţi ai Garnizoanei Buzău au fost prezenţi la ceremonial şi au depus, la rândul lor, coroane de flori.

eroi sovietici eroi sovietici 2

În preajma sărbătoririi victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, reprezentanţi ai ambasadei Federaţiei Ruse au sosit la Buzău pentru a depune flori la monumentul din Cimitirul Eroilor Sovietici.

Delegaţia, condusă de ataşatul militar adjunct al Federaţiei Ruse în România, colonelul Konstantin Bocharnikov, a fost întâmpinată de primarul Municipiului, Constantin Toma, şi de reprezentanţi ai Garnizoanei Buzău.

În Cimitirul Eroilor Sovietici odihnesc în veşnicie 392 de militari, căzuţi în luptele cu armata hitleristă în preajma Buzăului, după ce Armata Română a întors armele.

În onoarea acestora, mebrii delegaţiei ruse, ai Garnizoanei Buzău şi primarul municipiului au depus coroane de flori la monumentul închinat eroilor sovietici.

Ruşii au fost primii care au venit la Buzău, cu puţin timp înaintea evenimentului internaţional din 16 – 17 mai, când reprezentanţii Ambasadei Federaţiei ne vor vizita din nou.

De curând, Primăria a reabilitat Cimitirul Eroilor Sovietici, în acelaşi timp cu lucrările de modernizare din Bariera Ploieşti, care va deveni o poartă de intrare model pentru oraşele româneşti. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!