Din nou majorări de preț la drumurile județene. De vină, majorarea prețurilor la materialele de construcții

Din nou majorări de preț la drumurile județene. De vină, majorarea prețurilor la materialele de construcții

Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară a lunii septembrie două proiecte de hotărâri prin care sumele alocate reabilitării a două drumuri județene extrem de importante, din zona de munte a județului, au fost majorate astfel încât cele două proiecte să poată continua fără probleme. Totuși, scumpirea este destul de mare. Mai exact, reabilitarea celor două drumuri costă cu peste 60 de milioane de lei mai mult decât investiția anunțată inițial. Vestea bună este că banii vin prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Majorarea prețurilor la materiale de construcții a dat peste cap toate calculele constructorilor astfel că două drumuri județene din zona de munte a Buzăului, extrem de importante atât pentru locuitorii din zonă cât și pentru dezvoltarea turismului local au primit bani în plus pentru ca reabilitarea lor să poată continua fără probleme. Este vorba despre DJ 204C Bisoca – Sărulești – Vintilă Vodă și DJ 203L Cozieni-Bozioru-Brăiești”.

Vestea bună este că aceste sume au fost accesate prin Programul Național de Dezvoltare Locală astfel că, deși au fost aprobate aceste suplimentări, Consiliul Județean va suporta din bugetul propriu doar 3,5 milioane de lei, pentru ambele proiecte. Majorarea prețurilor la materiale de construcții a dat peste cap proiecte de investiții din toată țara. La Buzău este un caz fericit pentru că reprezentanții Consiliului Județean au avut resurse pentru suplimentarea prețurilor lucrărilor, până s-a reușit decontarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală. (Mirela Copariu)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

ACCIDENT GRAV PE CALEA EROILOR

21.01.22 19:45 Ultima modificare 21.01.22 19:56

Carosabil umed, viteză neadaptată și o depășire periculoasă. Acestea au fost elementele care au dus la un grav accident seara trecută, pe Calea Eroilor. O…