DECESE NERAPORTATE, anunțate abia ACUM! Rata de infectare, spre zero, în județul Buzău

DECESE NERAPORTATE, anunțate abia ACUM! Rata de infectare, spre zero, în județul Buzău

Mai multe decese în rândul pacienților cu COVID din județ, dar neraportate la timp, încep să fie anunțate abia acum. Între timp, județul Buzău se apropie încet, dar sigur, de o rată de infectare de zero, cu doar 28 de confirmări în ultimele două săptămâni. În acest context, nu este de mirare că și numărul vaccinărilor a scăzut considerabil în ultima perioadă.

Doar în ultimele zile, nu mai puțin de 14 cazuri de deces au fost descoperite în evidențe, prin confruntarea situațiilor de la Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică, ca fiind cazuri neraportate la timp. Este vorba despre decese în rândul pacienților infectați cu COVID, cazuri înregistrate în ultimele trei luni ale anului trecut.

Cât despre evoluția bolii, în momentul de față, potrivit autorităților din sănătate, în doar 12 localități buzoiene mai sunt înregistrate cazuri de coronavirus. 

Rata la nivelul județului a coborât la 0,06 cazuri de COVID la mia de locuitori, iar în municipiul Buzău la doar 0,09.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, sunt încă active cazuri de coronavirus în localitățile Buzău (12 confirmări), Râmnicu Sărat (3), Vernești, Glodeanu Sărat și Puiești (cu câte 2 cazuri), Pătârlagele, Vadu Pașii, Costești, Beceni, Săpoca, Săhăteni și Brădeanu… cu doar un caz.

Situația epidemiologică îmbucurătoare a făcut ca numărul vaccinărilor anti-COVID să scadă din ce în ce mai mult. Media zilnică a ajuns la sub 400 de imunizări pe zi, la nivelul întregului județ.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și