Publicat la: 15.03.2019. 19:20 / 2.949 views

DEBRANŞARE FORŢATĂ DE LA RAM. BUZOIENII SUNT ÎNGRIJORAŢI

Mai mulţi buzoieni ne-au sesizat la redacţie că au primit notificări din partea Regiei Autonome Municipale prin care erau informaţi că în luna aprilie vor fi debranşaţi de la sistemul centralizat de încălzire. Acest lucru se întâmplă cu proprietarii apartamentelor din blocurile în care au mai rămas de la unul până la trei locatari racordaţi. Oamenii sunt îngrijoraţi, în timp ce reprezentanţii RAM susţin că problemele tehnice îi obligă la o astfel de măsură, chiar dacă legea spune altceva.

ram-2017“Avându-se în vedere imposibilitatea susţinerii în continuare a costurilor foarte mari generate de furnizarea energiei termice pentru încălzire şi apă caldă de consum a apartamentelor rămase izolate (1, 2 sau 3 apartamente pe scară), aflate în orice condominiu racordat la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică administrat de RAM Buzău, în cursul lunii aprilie 2019, acestea se vor debranşa obligatoriu”, se arată în notificările trimise de RAM Buzău către peste 400 de proprietari de apartamente din Buzău. Conducerea RAM susţine că s-a ajuns la această situaţie din considerente pur tehnice şi la solicitarea Primăriei de a limita pierderile.

Buzoienii ce urmează a fi debranşaţi forţat susţin că această acţiune este una ilegală. De altfel, Legea nr. 325 din 2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică prevede clar la art. 35, aliniatul 1 litera b că operatorii serviciului public de alimentare cu energie termică au obligaţia să asigure continuitatea serviciului public de alimentare cu energie termică. Chiar şi aşa, conducerea RAM susţine că demersul nu este unul ilegal.

Mai mult decât atât, conducerea societăţii de termoficare susţine că buzoienii nu au de ce să fie îngrijoraţi, întrucât li s-a oferit posibilitatea să primească un sprijin financiar de la Primărie pentru montarea de centrale, dar numai după ce îndeplinesc anumite condiţii.

Cu privire la acest aspect, fostul viceprimar Fănică Bârlă a lansat astăzi un avertisment cu privire la ilagalitatea practicii lansată de Primărie şi RAM.

În ciuda tuturor discuţiilor, conducerea RAM a anunţat ferm că cel târziu în luna mai se vor finaliza toate debranşările apartamentelor din blocurile în care au mai rămas de la unul până la trei locatari racordaţi la sistem. (Mirela Copariu)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. tiberius spune:

    Ceea ce nu se spune este ca suma maxima este 7000 lei, iar caz concret de astazi 18.03.18, cu venit mediu/membru(pensionari) 800 lei, ajutor maxim 1000lei. Pana la 7000, corect, dar si 6999 este pana in 7000.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!