Publicat la: 23.05.2017. 17:53 / 1.547 views

DARURI DE LA „ZÂNA MĂSELUŢĂ”. LA ŞCOALA DIN SIMILEASCA SE VA ÎNFIINŢA UN CABINET STOMATOLOGIC

Şcoala „Mihail Kogălniceanu” din cartierul Simileasca a primit cadou un echipament complet pentru înfiinţarea unui cabinet stomatologic pentru elevi. Cu ajutorul Primăriei va fi amenajat un spaţiu corespunzător din şcoală şi va fi angajat personalul medical. Pentru viitor, directorul şcolii intenţionează să dezvolte cabinetul şi pentru servicii stomatologice gratuite pentru persoanele sărmane din cartier.

scoala simileasca 2Prin contribuţia unei mici fundaţii din Suedia, care se preocupă îndeaproape de copiii din cartierul buzoian Simileasca, Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” a primit în dar un echipament medical.

Chiar dacă se bazează doar pe o strângere de mână şi pe cuvânt, înţelegerea a funcţionat perfect pentru că echipamentul a sosit deja la şcoală.

Nu este nou, este second hand, dar într-o perfectă stare de funcţionare.

Între timp, ca urmare a discuţiilor cu aparţinătorii elevilor din cartier şi cu ajutorul unui ONG mai puternic, este posibil ca serviciile stomatologice să fie oferite gratuit pentru populaţia mai săracă.

Dacă echipamentul pentru cabinetul stomatologic şcolar este second hand, cel pentru populaţie va fi nou şi va fi însoţit şi de consumabilele necesare pentru o perioadă mai lungă.

Şcoala dispune de trei posibile locaţii pentru amenajarea cabinetelor, pentru unele dintre ele fiind posibilă construirea unor căi de acces separate de cele folosite de elevi.

Iniţiativa directorului Şerban este de apreciat şi merită din plin sprijinul autorităţilor locale, care ar trebui să se implice total. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!