DAKARUL ROMÂNIEI, LA BUZĂU. RALLY RAID CU 500 DE KM ÎN 24 DE ORE

DAKARUL ROMÂNIEI, LA BUZĂU. RALLY RAID CU 500 DE KM ÎN 24 DE ORE

În weekend, Buzăul este gazda Dakarului României, aşa cum a fost denumită cursa internaţională de rally raid la care participă piloţi experimentaţi din mai multe ţări. Competiţia este unică prin faptul că participanţii au de parcurs un traseu de 500 de kilometri. Gura Câlnăului, Padina şi Berca sunt doar câteva dintre punctele de traseu.

offroad 4Punctul de start este pe platoul din Piaţa Dacia, unde a fost amenajat parcul auto plin cu maşini de teren, ATV-uri şi SSV-uri.

Raliul este comparat cu marele Dakar, având în vedere specificul traseului, dar mai ales lungimea de peste 500 de kilometri pe care trebuie să îi parcurgă piloţii. De altfel, mulţi dintre concurenţi au venit la Buzău pentru a se antrena pentru Paris – Dakar.

La raliu participă peste 40 de echipaje din Bulgaria, Emiratele Arabe, Israel, Italia, Cehia, Slovacia, Turcia, Ungaria şi România. Printre concurenţi se numără şi un prinţ din Emiratele Arabe.

Concurenţii vor pleca mâine dimineaţă de pe platoul din Piaţa Dacia. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

Tablou complicat, în Cupă

14.05.21 15:35 Ultima modificare 14.05.21 18:48

A fost stabilit țintarul Cupei României la handbal masculin, ediția 2021, competiție care se va derula pe repede înainte, într-o singură săptămână. Vor fi trei…