Cursuri la Banca de gene. Tinerii primesc diplome de calificare în legumicultură

Cursuri la Banca de gene. Tinerii primesc diplome de calificare în legumicultură

Tinerii care vor să devină fermieri au șansa de a obține cunoștințe solide în legumicultură de la cercetătorul Costel Vânătoru și colegii săi, specialiști în horticultură, din cadrul Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău. Cursanții au la dispoziție sere, laboratoare, o sală de curs cu proiector și o multitudine de surse științifice.

Banca de Resurse Genetice și Vegetale Buzău desfășoară un proiect inedit prin intermediul căruia tinerii pot obține o diplomă de calificare în legumicultură. Cursurile sunt predate chiar de către cercetătorii instituției iar participanții se bucură de toate condițiile necesare astfel încât la final să se bazeze pe cunoștințe solide în domeniul agricol. 

Orele de curs alternează cu vizite în serele Băncii de Resurse Genetice Vegetale, unde cadrele didactice le explică în amănunt despre tipurile de plante și tehnicile prin intermediul cărora se pot cultiva. Unii dintre elevi au ales cursul de legumicultură pentru a le servi mai departe într-o carieră de specialitate, alții, doar din pasiune pentru mediul înconjurător.

Cursurile se desfășoară pe durata unei luni, timp în care elevii trec prin mai multe stagii de pregătire. Există întrebări și curiozități din partea lor la care cercetătorii încearcă să ofere răspunsuri cât mai atractive. La finalul stagiului de pregătire, cursanții obțin o diplomă de legumicultor cu ajutorul căreia se pot angaja în domeniu, sau pot pune bazele unei afaceri.

Prima grupă de elevi a susținut examenul de absolvire al cursului la sfârșitul lunii ianuarie 2023. Unitatea de cercetare, înființată recent, speră ca proiectul să continue ținânt cont de faptul că domeniul agricol este unul vast și oferă tinerilor o multitudine de oportunități pentru a-și dezvolta o afacere sau de a urma o carieră.

4 Comentarii la: “Cursuri la Banca de gene. Tinerii primesc diplome de calificare în legumicultură

  1. Buna ziua. Inscrierile se fac la sediul Băncii de gene. Pentru mai multe amanunte, puteti suna la nr. de telefon (+40) 338 404 716 sau (+40) 238 507 756, Email: brgveg.bz@gmail.com

  2. Buna ziua. Inscrierile se fac la sediul Băncii de gene. Pentru mai multe amanunte, puteti suna la nr. de telefon (+40) 338 404 716 sau (+40) 238 507 756, Email: brgveg.bz@gmail.com

  3. Bună ziua!Unde se fac înscrierile pentru curs?

  4. Unde se fac înscrieri pentru acest curs?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și