CUM A IZBUCNIT FOCARUL DIN CARTIERUL POŞTĂ. 20 DE PACIENŢI, CONFIRMAŢI ÎN SCURT TIMP

CUM A IZBUCNIT FOCARUL DIN CARTIERUL POŞTĂ. 20 DE PACIENŢI, CONFIRMAŢI ÎN SCURT TIMP

Aseară, în cartierul Poștă, pe mai multe străzi, și-au făcut apariția mai multe ambulanțe SMURD și de la Serviciul de Ambulanță, la câteva ore după confirmarea în bloc a celor 19 noi cazuri de Covid-19.

coronavirus posta (5)  coronavirus posta (7)

Sub supravegherea forțelor de ordine, medicii și asistenții medicali i-au preluat pe cei 19 pacienți, contacți ai cazului cu nr. 21. Aseară, prefectul a anunțat confimarea primului focar de coronavirus în comunitatea din cartierul buzoian Poștă.

Focarul a fost confirmat la doar o zi după anunțarea cazului cu nr. 21, la Buzău. Ancheta epidemiologică a arătat că totul a pornit de la o vizită făcută de Paști, de către unul dintre bărbații din familie, la o rudă din localitatea ialomițeană Bărbulești.

12 pacienți au fost transportați la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, iar ceilalți 7 au fost duși la Spitalul “Victor Babeș” din Capitală. Cinci dintre cei 19 sunt copii. Tot aseară, autoritățile buzoiene au convocat încă o ședință, pentru ca, după miezul nopții, în jurul orei 2:00, șeful de la Casa Albă să anunțe că s-a luat decizia ca întreg cartierul Poștă să intre în carantină.

Măsura de închidere  a cartierului Poștă a fost impusă imediat după aprobarea de către Comitetul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, condus de medicul Raed Arafat. În tot acest context, prefectul de Buzău a făcut încă un apel către buzoieni să respecte prevederile ordonanțelor militare, pentru că nu e încă momentul unei relaxări.

(Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și