Publicat la: 04.05.2020. 18:29 / 700 views

CUM A IZBUCNIT FOCARUL DIN CARTIERUL POŞTĂ. 20 DE PACIENŢI, CONFIRMAŢI ÎN SCURT TIMP

Aseară, în cartierul Poștă, pe mai multe străzi, și-au făcut apariția mai multe ambulanțe SMURD și de la Serviciul de Ambulanță, la câteva ore după confirmarea în bloc a celor 19 noi cazuri de Covid-19.

coronavirus posta (5)  coronavirus posta (7)

Sub supravegherea forțelor de ordine, medicii și asistenții medicali i-au preluat pe cei 19 pacienți, contacți ai cazului cu nr. 21. Aseară, prefectul a anunțat confimarea primului focar de coronavirus în comunitatea din cartierul buzoian Poștă.

Focarul a fost confirmat la doar o zi după anunțarea cazului cu nr. 21, la Buzău. Ancheta epidemiologică a arătat că totul a pornit de la o vizită făcută de Paști, de către unul dintre bărbații din familie, la o rudă din localitatea ialomițeană Bărbulești.

12 pacienți au fost transportați la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, iar ceilalți 7 au fost duși la Spitalul “Victor Babeș” din Capitală. Cinci dintre cei 19 sunt copii. Tot aseară, autoritățile buzoiene au convocat încă o ședință, pentru ca, după miezul nopții, în jurul orei 2:00, șeful de la Casa Albă să anunțe că s-a luat decizia ca întreg cartierul Poștă să intre în carantină.

Măsura de închidere  a cartierului Poștă a fost impusă imediat după aprobarea de către Comitetul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, condus de medicul Raed Arafat. În tot acest context, prefectul de Buzău a făcut încă un apel către buzoieni să respecte prevederile ordonanțelor militare, pentru că nu e încă momentul unei relaxări.

(Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!