Cum a fost sărbătorită Ziua Eroilor, la Buzău

Cum a fost sărbătorită Ziua Eroilor, la Buzău

Astăzi a fost sărbătorită și Ziua Eroilor, ocazie cu care Garnizoana Buzău și autoritățile au organizat un eveniment la Domul din Cimitirul Eroilor.

Într-un cadru restrâns, cauzat tot de măsurile de prevenire anti-COVID, astăzi, la Domul Central din Cimitirul Eroilor a fost organizată o manifestare dedicată Zilei Eroilor.

După onorul militar și intonarea imnului, un sobor de preoți a oficiat o slujbă în memoria soldaților căzuți la datorie.

Printre oficialitățile prezente la manifestare s-au numărat comandantul Bazei Aeriene de la Boboc, generalul de flotilă aeriană Ovidiu Anton Bălan, prefectul Silviu Iordache, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și primarul Constantin Toma.

La finalul cuvântărilor, fiecare oficial a citit numele câtorva dintre soldații înmormântați în Cimitirul Eroilor.

Emoționant a fost discursul preşedintelui Asociaţiei Naționale Cultul Eroilor „REGINA MARIA” – filiala Buzău, generalului Achim Alstani, ajuns la vârsta de 89 de ani.

Ceremonia s-a încheiat cu depuneri de coroane de flori la Domul Central.

Tot în semn de omagiu, pe perioada depunerii coroanelor de flori, deasupra cimitirului au survolat mai multe aeronave de la Baza Aeriană de la Boboc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și