Publicat la: 16.04.2019. 18:02 / 1.179 views

„CULORI SONORE”. O SĂPTĂMÂNĂ „ALTFEL” PENTRU ELEVII DE LA ARTE

Săptămâna de şcoală altfel a debutat într-un mod deosebit pentru elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian”. Galeriile de Artă „Ion Andreescu” le-au pus la dispoziţie sala parter, într-un ambient perfect, creat de lucrările expoziţiei „Călătorii imaginare”, semnată de artistul plastic Valeriu Şuşnea. Elevii liceului, de la începător până la olimpic, au suţinut un concert de muzică clasică, interpretând piesele preferate la instrumentele lor de studiu.

instrumentistiÎn cadrul „sptămânii de şcoală altfel” care se desfăşoară în perioada 15 – 19 aprilie, o parte dintre elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” au ales să susţină un concert la Galeriile de Artă „Ion Andreescu”.

Este vorba despre concertul de muzică clasică „Culori sonore”.

Rând pe rând, de la începători la olimpici, elevii de la Arte au interpretat melodiile preferate la instrumentele pe care au ales să le studieze.

Piesele au fost interpretate cu emoţia inerentă unei apariţii în public, la flaut, clarinet, trompetă sau corn.

Una dintre piesele de rezistenţă ale concertului a fost interpretată la trompete de un trio, format din profesorul de instrument şi elevii săi.

Un alt elev, care va participa zilele acestea la Olimpiada naţională, a ieşit oarecum din tiparele concertului pentru că instrumentul său de studiu a fost vioara.

Concertul de muzică clasică „Culori sonore” a fost încheiat cu o piesă interpretată de profesorul de flaut Marius Bădăruţă, în amintirea unui fost coleg şi prieten plecat din această lume.

Galeriile de Artă „Ion Andreescu” vor avea mereu porţile deschise pentru asemenea copii talentaţi, cu care buzoienii trebuie să se mândrească. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!