Publicat la: 08.02.2021. 20:49 / 1.430 views

CU LACĂTUL PE POARTA ȘCOLII. SCANDAL LA POȘTA CÂLNĂU

Cu lacătul pe poarta școlii, polițiști la fața locului, primarul asaltat de câțiva părinți și șeful educației, prezent la unitatea de învățământ. S-a întâmplat în acastă dimineață, la școala centrală din Poșta Cânău, localitate aflată în scenariul verde, dar unde cursurile nu au reînceput în bănci. Scandalul s-a iscat pe fondul unor tensiuni politice mai vechi.

scoala posta calnau 1 scoala posta calnau 2

În această dimineață, mai mulți părinți, care au mers să-și lase copiii la școala gimnazială din Poșta Câlnău, s-au trezit cu lacătul pus pe poarta unității. Pe dealul unde este clădirea școlii, imobilul proaspăt renovat a avut ușile închise pentru cei peste 400 de elevi. Având informații că așa se va întâmpla, la fața locului a fost prezent și șeful educației buzoiene.

În fața școlii, au venit și câțiva consilieri locali din opoziție.

…iar primarul a fost asaltat de câțiva părinți, care i-au cerut explicații, după ce au mers de dimineață cu copiii la școală și au găsit lacătul pe poarta unității.

Șeful administrației din Poșta Câlnău le-a precizat părinților că nu poate permite accesul copiilor în școală, deoarece clădirea nu a fost recepționată, imobilul făcând și obiectul unei amenzi date de Inspecția de Stat în Construcții. Reabilitarea s-a făcut pe un program PNDL.

În replică, inspectorul școlar general susține că nu era necesară recepția lucrărilor pentru ca elevii să revină în clădire, atât timp cât investiția este finalizată și poate funcționa sub regim de autorizare provizorie.

În acest context, primarul comunei Poșta Câlnău l-a acuzat pe șeful educației buzoiene că a instigat unii părinți și profesori, pentru a forța revenirea în bănci.

Nici vorbă de instigare, reacționează “generalul” Meiroșu, susținând că primarul va trebui să răspundă pentru situația creată, după ce i-a făcut plângere la Poliție, pentru încălcarea dreptului la educație, prin abuz în serviciu.

Potrivit primarului, școala ar putea fi deschisă doar în momentul în care se obțin toate avizele, procedură pentru care nu ar exista fonduri, decomadată.

De cealaltă parte, șeful I.S.J. consideră că suma necesară pentru autorizarea definitivă nu ar reprezenta un efort uriaș pentru administrația locală din Poșta Câlnău.  

Scandalul de la Poșta Câlnău își are rădăcinile într-un alt conflict, iscat pe motive politice, după înlocuirea vechii conduceri de la unitatea de învățământ și numirea altor doi directori, la începutul acestui an.

Rămâne de văzut cum se va rezolva situația, astfel încât elevii să nu mai aibă de suferit din cauza acestor tensiuni care nu au de-a face cu importanța actului educațional și cu interesul superior al copiilor. (Mihai Bunăziua)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Lungu spune:

    Oare se va rezolva ceva?!este o liniște care pe mine că și părinte mă sperie…îmi este frica de ce decizii se vor mai lua .😕😕

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!