”Cromo-Forme”. Expoziție dublă de pictură și ceramică

”Cromo-Forme”. Expoziție dublă de pictură și ceramică

Galeriile de Artă ”Ion Andreescu” îi invită pe buzoieni să viziteze expoziția de pictură și ceramică ”Cromo-Forme”. Autorii care expun în tandem sunt pictorul Valeriu Șușnea și ceramistul Ovidiu Ionescu. Expoziția va fi deschisă publicului până în preajma Sărbătorilor de Iarnă.

Pe simezele Sălii Etaj de la Galeriile de Artă ”Ion Andreescu” se află lucrări de pictură și de ceramică, semnate de doi artiști plastici recunoscuți: pictorul Valeriu Șușnea și ceramistul Ovidiu Ionescu,

Cei doi s-au întâlnit cu mulți ani în urmă, la o expoziție de autor a artistului Ovidiu Ionescu, vernisată la Buzău, apoi la Bienalele buzoiene dar și în tabere de creație, la Tescani sau la Măgura.

Astfel, s-a legat o prietenie ”artistică” între cei doi, prietenie care a dat naștere expoziției ”în tandem” ”Cromo – Forme”.

Lucrările de pictură, caracteristice lui Valeriu Șușnea, fac parte din mai multe cicluri, pe care artistul le studiază în ultima perioadă de timp.

Este vorba despre o expoziție cu caracter religios, în sensul semnelor și simbolurilor din lucrările expuse, în care se întâlnesc frecvent crucea și clopotul.

Lucrările de pictură rezonează perfect cu ceramica expusă în paralel de Ovidiu Ionescu, care a adus la Buzău și unele dintre cele mai recente realizări ale sale.

Expoziția ”Cromo – Forme”, alcătuită din lucrări de autor semnate de pictorul  Valeriu Șușnea și ceramistul Ovidiu Ionescu, va sta pe simezele Sălii Etaj de la Galeriile de Artă ”Ion Andreescu” până în preajma Sărbătorilor și va putea fi vizitată gratuit.

O altă expoziție, ”Buzău – oraș deschis artei” încă mai poate fi văzută la Sala Parter, iar între 11 noiembrie și 4 decembrie  2021, artiștii plastici buzoieni vor fi reprezentați prin lucrările lor la Academia di Romania, de la Roma.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

ȘCOALA DUALĂ, DIN SEPTEMBRIE, LA BUZĂU

13.01.22 19:45 Ultima modificare 13.01.22 19:51

Primul centru de excelență în învățământul dual de la Buzău ar urma să funcționeze din luna septembrie, la Liceul Tehnologic ’’Dimitrie Filipescu’’. Ieri, reprezentanți ai…