Publicat la: 16.04.2019. 18:05 / 779 views

CRIZĂ DE PERSONAL LA CASA DE PENSII. E NEVOIE DE ÎNCĂ 30-40 DE SALARIAŢI

Casa Judeţeană de Pensii Buzău trece prin cea mai mare criză de personal de până acum. Conducerea instituţiei a semnalat problema la Bucureşti, dar şi autorităţilor din Prefectură. Criza s-a accentuat odată cu noile modificări legislative care trebuie puse în aplicare în acest an.  

pensii 1Operaţiunea de recalculare a unor pensii a dat bătăi de cap mai multor angajaţi de la Casa Judeţeană de Pensii. Pentru a pune în aplicare o nouă lege adresată unor categorii de pensionari cu grupa I şi II de muncă, salariaţii responsabili de acest capitol au lucrat la foc automat, de multe ori stând la birou peste program. Chiar dacă o bună parte din misiunea de recalculare a pensiilor a fost încheiată, sunt şi alte schimbări legislative care trebuie puse în practică în acest an de specialiştii de la Casa de Pensii.

Numai că personalul este insuficient. Ieri, directorul instituţiei, Carmen Androne, a semnalat problema în cadrul Colegiului Prefectural.     

Pentru a rezolva criza de personal, este necesară angajarea a încă 30-40 de salariaţi. În acest sens, conducerea de la Buzău a făcut deja o solicitare către Casa Naţională de Pensii, cerând scoaterea la concurs a zeci de posturi.

În urma recalculării pensiilor, aproape 600 de buzoieni vor avea venituri mai mari, în medie cu 500-600 de lei. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!