Publicat la: 26.06.2019. 18:21 / 1.161 views

CRISTI BÂGIU, ACHITAT. ȘI CRISTIAN DAVID ARE ACEEAŞI SENTINŢĂ

Fost preşedinte al Consiliului Judeţean, Cristi Bâgiu a fost achitat definitiv în dosarul supranumit ,,Mită la Interne”, în care principal protagonist a fost ex-ministrul Internelor, Cristian David. Şi ceilalţi inculpati din acest dosar au primit achitare. Excepţie face Roger Niţescu, care rămâne cu pedeapsa de 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

BIGIU ACASAFostul ministru al Internelor Cristian David a fost achitat definitiv, marţi, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, acesta fiind acuzat de procurori că a primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul judeţului Buzău la acea vreme, Cristinel Bîgiu. În primă instanţă, David a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Fostul ministru de Interne, Cristian David, a fost achitat definitiv de magistraţii instanţei supreme, în dosarul în care a fost acuzat de procurori că a primit bani pentru a-şi folosi influenţa. În primă instanţă, David a fost condamnat, tot de instanţa supremă, în 2017, la 5 ani de închisoare.Cristian David a fost acuzat că a primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în vederea stabilirii dreputului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de către Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Cristian David a fost denunţat în 2014, iar DNA a cerut, în 10 noiembrie, aviz de la preşedinte pentru urmărirea penală a fostului ministru al Internelor, pentru luare de mită. În 19 noiembrie 2014, Traian Băsescu, şeful statului la acea dată, anunţa că a făcut solicitarea pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Cristian David, precizând că decizia nu înseamnă că acesta este vinovat, dar va merge în faţa procurorilor pentru clarificări.Cristian David afirma că nu a avut niciun fel de implicare în emiterea vreunui document legat de stabilirea dreptului de proprietatea. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!