Crește vaccinarea în școli. „Elevii ne așteaptă, să știți!” Declarațiile șefului educației buzoiene

Crește vaccinarea în școli. „Elevii ne așteaptă, să știți!” Declarațiile șefului educației buzoiene

Mii de elevi buzoieni învață în continuare de acasă. Multe dintre unitățile de învățământ nu au încă rata de vaccinare peste 60% în rândul salariaților, fapt care îi tine pe copii departe de bănci. Responsabilii educației buzoiene fac încă un apel către salariații din învățământ, să se gândească atât la sănătatea proprie, cât și la importanța orelor față în față.

Șeful educației buzoiene, profesorul Ionel Meirorșu, a declarat, aseară, la Campus TV că, în ultima perioadă, se constată o creștere a solicitărilor pentru vaccinare din partea cadrelor didactice și a personalului auxiliar din școlile buzoiene.

Cu toate acestea, în continuare sunt mii de elevi din orașul Buzău, dar și din comunele din județ, care sunt nevoiți să învețe online, acasă, pentru că unitățile la care sunt înscriși nu înregistrează rata de vaccinare minimă de 60% în rândul angajaților.

Și în acest context, inspectorul școlar general lansează încă un apel către colegii din sistem, punând în față și importanța ca elevii să fie în bănci, nu în fața unui ecran.

Săptămâna aceasta, majoritatea grădinițelor, școlilor și liceelor din municipiul Buzău și-au redeschis porțile, grație acoperirii vaccinale de la nivelul unităților, elevii revenind în bănci după mai bine de trei săptămâni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Educatie

“Nu mai jucați ping-pong cu educația!”

24.11.21 19:45 Ultima modificare 24.11.21 19:36

Consiliul Elevilor spune stop joc! Reprezentanții școlilor din România cer autorităților să nu mai joace ping-pong cu educația și au lansat o petiție ce urmează…