CRÂNGUL – PARC NATURAL. „CEA MAI ÎNALTĂ FORMĂ DE PROTECŢIE A ARIILOR PROTEJATE”

CRÂNGUL – PARC NATURAL. „CEA MAI ÎNALTĂ FORMĂ DE PROTECŢIE A ARIILOR PROTEJATE”

Parcul Crâng este cel mai mare spaţiu verde al Municipiului Buzău, care a iniţiat toate diligenţele pentru a prelua în administrare de la Romsilva şi pădurea Crâng. Următorul pas ar fi acela al transformării acestui areal în parc natural, după modelul Deltei Văcăreşti. În acest fel, prin legi internaţionale, pădurea Crâng ar fi protejată de orice fel de intervenţie care ar putea afecta mediul.      

crang curatAnul trecut, a fost iniţiat un proiect pentru preluarea în administrarea Municipiului Buzău a pădurii Crâng.

În prezent, Primăria administrează doar zona amenajată pentru agrement, pădurea fiind în administrarea Romsilva.

Dacă iniţiativa ar avea rezultatul scontat, Municipalitatea ar putea încerca să transforme arealul Crâng în Parc Natural, după modelul Deltei Văcăreşti.

În legătură cu Crângul, de-a lungul anilor au circulat tot felul de speculaţii referitoare la probabilitatea ridicării unor construcţii private ori a interzicerii circulaţiei autovehiculelor pe teritoriul său.

Din momentul în care ar deveni Parc Natural, toate aceste suspiciuni ar fi eliminate definitiv pentru că întregul areal s-ar afla sub incidenţa unor legi internaţionale.

Pentru ca proiectul „Parcul Natural Crâng” să aibă şanse de reuşită, pădurea Crâng ar trebui să se afle obligatoriu în administrarea Municipiului Buzău. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

BUZĂU: Ziua cu 0 cazuri de COVID!

07.06.21 10:19 Ultima modificare 07.06.21 10:30

Avem o premieră pozitivă, la nivelul județului Buzău, de la începutul pandemiei: duminică (6 iunie) a fost ziua în care nu s-au înregistrat cazuri de…