Publicat la: 30.07.2018. 18:14 / 1.028 views

CRÂNGUL, ÎN PROPRIETATEA PRIMĂRIEI. ANUNŢUL A FOST FĂCUT DE PRIMARUL TOMA

Buzăul va avea în proprietatea cel mai mare parc din ţară. Anunţul a fost făcut astăzi de primarul Constantin Toma, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind trecerea în proprietate publică a municipiului Buzău a pădurii Crâng.

padure crangDupă doi ani de discuţii pentru aducerea pădurii Crâng sub administrarea oraşului, primarul Constantin Toma a făcut anunţul: cel mai mare parc din ţară a trecut de la Direcţia Silvică în proprietatea oraşului Buzău.

Acest lucru a devenit posibil după semnarea de către preşedintele României a Decretului pentru promulgarea Legii privind transmiterea unor suprafeţe de fond forestier din grupa I funcţională-vegetaţia forestieră cu funcţii speciale de protecţie din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unităţi administrativ-teritoriale.

În acest fel, municipiul Buzău ajunge oraşul cu cel mai mare parc din ţară în proprietate. Primarul Constantin Toma promite că va transforma radical Crângul în cel mai mare parc din România, prin proiecte ce urmează a fi discutate în perioada următoare.

Pădurea Crâng a fost redată municipiului Buzău în anul 1881, printr-o hotărâre de guvern semnată de premierul liberal de atunci, I.C. Brătianu, după ce oraşul Buzău a dobândit-o în Justiţie după un proces de 100 de ani cu Episcopia Buzăului. A intrat în proprietatea statului, după instaurarea regimului comunist, municipalităţii rămânându-i dreptul de administrare doar pentru zece hectare, atât cât se întinde parcul amenajat pentru promenadă. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!