Publicat la: 13.12.2019. 19:21 / 1.072 views

COSTEL VÎNĂTORU, DAT LA O PARTE DE LA BANCA DE GENE. LOCUL SĂU, LUAT DE DIRECTORUL AGENŢIEI PENTRU FINANŢAREA INVESTIŢIILOR RURALE

De câţiva ani, la nivelul judeţului Buzău şi ulterior la nevel naţional s-a lansat ideea înfiinţării Băncii de Gene la Buzău. Ulterior, proiectul a prins contur şi chiar a fost format un colectiv care să se ocupe de implementarea sa. La nici şase luni de la înfiinţarea instituţiei cu rol esenţial în prezervarea sutelor de specii de legume autohtone, omul care a creat, practic, banca a fost îndepărtat. Este vorba despre cercetătorul Costel Vânătoru.

banca de gene daea si apostu daea si vanatoru

Directorul Băncii de Gene de la Buzău, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost schimbat din funcţie.  Potrivit site-ului agrointel.ro, demiterea lui Costel Vânătoru de la conducerea Băncii de Bănci ar  fi necesară pentru a-i face loc directorului Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, care trebuie să plece pentru ca postul său să ajungă să fie ocupat de altcineva. Din această cauză, Costel Vânătoru a fost înlăturat de la conducerea Băncii de Gene din Buzău, proiect pentru care a luptat cu toate puterile în ultimii ani.

Părintele Vânătoru, declarat de două ori consecutiv „Omul Anului” la Buzău, se va întoarce pe postul de cercetător la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău.

Contactat de reporterii Campus TV, cercetătorul Costel Vânătoru a recunoscut că în cursul zilei de joi a fost informat despre deciziile luate la nivel central, însă nu a dorit să comenteze situaţia. Singura sa remarcă a fost: “Din păcate, am scăpat din vedere în ce ţară trăiesc”.

Adrian Chesnoiu, cel ce va lua locul cercetătorului Costel Vînătoru, se afla la un eveniment la Sinaia împreună cu directorii judeţeni, când a primit o decizie de delegare la Banca de Gene Buzău, până la 31 decembrie 2019. Conform informaţiilor prelimiare, acesta este primul pas dintr-o strategie a ministrului Adrian Oros de a-l schimba pe Chesnoiu de la şefia AFIR. În perioada în care Adrian Chesnoiu este “trimis” la Buzău, funcţia de director general AFIR ar urma să fie ocupată de Sorin Radu, director AFIR la Satu Mare. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!