Publicat la: 27.03.2019. 19:32 / 709 views

COROANE DE FLORI LA STATUIA LUI MARGHILOMAN. BUZOIENII AU CELEBRAT UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Astăzi s-au împlinit 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România, eveniment istoric important la care şi-au adus contribuţia şi buzoienii. Om politic buzoian, Alexandru Marghiloman a semnat documentul oficial al Micii Uniri în calitate de prim-ministru al României din acea vreme. Oficialităţile buzoiene au subliniat importanţa evenimentului care a avut loc acum 101 de ani şi au depus coroane de flori la statuia marelui buzoian, dezvelită în urmă cu un an.

marghiloman statuieBuzoienii au sărbătorit astăzi aniversarea a 101 ani de la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu România la domeniul Alexandru Marghiloman, în semn de omagiu pentru marele om politic buzoian.

Ceremonia militară a început cu primirea onorului gărzii de onoare şi cu salutarea drapelului de luptă de către prefectul Judeţului Buzău, Carmen Ichim, însoţită de locţiitorul comandantului Garnizoanei Buzău, generalul de brigadă Claudiu Sava.

Comandor în rezervă, doctor în istorie Marius Nicoară a făcut o scurtă prezentare a circumstanţelor în care a fost înfăptuită Unirea Basarabiei cu România, cu contribuţia decisivă a lui Alexandru Marghiloman.

Evenimentul a continuat cu ceremonialul religios, după care primarul Constantin Toma le-a vorbit celor prezenţi despre „modelul” Alexandru Marghiloman, un exemplu demn de urmat de buzoieni.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului din Judeţul Buzău, ai Primăriei, Consiliului Judeţean şi ai Garnizoanei Buzău au depus coroane de flori la monument, şi ca semn de omagiu adus marelui om politic.        

Ceremonia militară s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare şi a fanfarei militare.

La Ora de Istorie Buzoiană, profesorul doctor în istorie Viorel Gheorghe le-a vorbit celor prezenţi despre Alexandru Marghiloman, despre familia sa şi despre contribuţia lor la înfăptuirea României moderne.

Mica Unire, pe al cărei document oficial şi-a pus semnătura şi Alexandru Marghiloman, în calitate de prim-ministru al României, a fost şi primul pas către Marea Unire de la 1 decembrie 1918, care a condus la înfăptuirea statului modern de astăzi. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!