COPIII, PĂRINŢII ŞI VACCINUL. EDITORIAL DE EMIL MOISE

COPIII, PĂRINŢII ŞI VACCINUL. EDITORIAL DE EMIL MOISE

După o contestaţie a legii sănătăţii, Curtea Constituţională a Moldovei a decis în 22.01.2013 că vaccinarea copiilor rămâne obligatorie.

Pe un site al medicilor pediatri, cineva a comentat: “Eşti doctor şi îţi dai cu presupusul? Vaccinurile introduc boala in corp. Informaţi părinţii corect, jegoşilor!”. Într-un interviu, arhimandritul ortodox Iustin Pârvu afirma: “Dacă mama va lăsa copilul să fie vaccinat, este ca şi cum l-ar da la moarte”.

Variola, una din bolile contagioase, a făcut ravagii. În 1967, 15 milioane de oameni au contactat variola, iar doua milioane au murit. Sute de milioane au contactat boala în secolul al XX-lea.

Poliomielita este o boală infecţioasă, transmisibilă. În una din formele clinice produce paralizii ale membrelor superioare, inferioare, ale musculaturii trunchiului şi apare insuficienţa respiratorie acută. A fost una dintre cele mai temute boli de copilărie a secolului XX.

Ca urmare a efectelor devastatoare, ambele boli au fost subiect al atenţiei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În 1967, s-a desfăşurat o campanie puternică de informare şi vaccinare contra variolei, iar in 1980 a fost total eradicata. Tot datorită ştiinţei, poliomielita este pe cale de a fi eradicată, OMS demarând, din 1950, o cursă pentru  dezvoltarea unui vaccin.

Am luat aceste două exemple pentru a evidenţia importanţa deosebită a vaccinului în păstrarea sănătăţii şi în creşterea speranţei de viaţă.

În România, 9 vaccinuri obligatorii sunt administrate gratuit copiilor: anti-hepatita B, împotriva tuberculozei, anti diftero-tetano-pertusis, anti-polio, anti-Haemophilus, anti-rujeolic-oreion-rubeolic.

Vaccinurile determină copilul să-şi producă proprii anticorpi care-l vor proteja de boală. Boli care înainte determinau un număr însemnat de decese în rândul copiilor sunt acum rare. Vaccinarea nou-născuţilor este de o importanţă majoră pentru sănătatea şi viaţa lor, iar în cazul fetelor vor proteja copiii acestora când vor fi la rândul lor mame. Aproape 30 de boli infecţioase pot fi prevenite prin vaccinare, iar acest număr este în creştere.

Dintre măsurile ultimelor guvernări, cele privind afectarea sănătăţii şi vieţii copiilor au trecut neobservate. Nu am văzut vreun articol care să atenţioneze că Ministerul Sănătăţii nu a alocat fonduri în 2010 şi 2011 pentru vaccinarea obligatorie a copiilor de 14 ani contra difteriei şi tetanosului, sau vreo emisiune pe acest subiect. Vaccinarea contra celor două boli face parte dintr-o schemă care asigură imunizarea pentru 10 ani. Eliminarea din schemă scoate copilul de sub imunizare. Vaccinarea târzie, reluată anul trecut, nu reintroduce copiii în schema de imunizare.

Obligativitatea vaccinării are două sensuri: obligaţia Guvernului, de a asigura finanţarea şi informarea şi o alta a părinţilor de a vaccina copiii. Nu au existat proteste ale părinţilor pentru apărarea sănătăţii sau vieţii copiilor, ca urmare a nealocării fondurilor pentru vaccinurile obligatorii.

Din contra, au fost difuzate tot felul de emisiuni în care persoane care invocă pseudo-ştiinţa se opun vaccinării. Găsiţi uşor pe internet o emisiune difuzată de Tv Braşov, “Mame care spun nu vaccinării”, în care intervin numai medici  “cu competenţă homeopatie”(!).

Moderatoarea aminteşte peiorativ numele medicilor care au vaccinat-o când era copil subliniind că le-a reţinut pentru că i-au provocat „traumele copilăriei”. Doamna doctor homeopat dezinformează cu o uşurinţă care poate fi ucigătoare, spunând că în România vaccinurile nu sunt obligatorii; despre medicii care fac vaccinurile obligatorii se afirmă că fac abuzuri (!)… şi toate acestea în primele 3 minute ale unei emisiuni de aproape o oră. O emisiune la care, ca părinte, nu m-am putut uita stând liniştit în fotoliu. Un “medic homeopat”, preşedintele Asociaţiei Ars Medica Bucureşti a afirmat că “vaccinarea este o boală care se induce copilului” (!). Nici în picioare nu mai poţi sta ascultând-o pe doamna “doctor” care continuă spunând că „sunt studii care demonstrează că dacă vaccinezi copiii aceştia ajung infractori în urma unei dezordini neurologice provocate de vaccinuri”(!). Când a fost întrebată ce va face dacă va ajunge cu copilul la spital şi vor constata că nu a fost vaccinat, preşedinta fundaţiei Mame pentru mame – dar iată, împotriva copiilor! – a răspuns “dar eu nu voi ajunge cu copiii mei la spital!”.

Ciudat, toate persoanele care au participat la emisiune au fost vaccinate în copilărie şi nu au spus că s-au îmbolnăvit, sau că au comis vreo infracţiune. Ştiu că pare de neimaginat, dar vă rog să căutaţi filmul pe internet, să luaţi un pahar cu apă, să nu lăsaţi copiii să-l vizioneze şi să vă testaţi rezistenţa. Mie, recunosc, mi-a fost foarte greu să rezist.

Să luăm, dintre bolile infecţioase, contra cărora se face vaccinul obligatoriu, doar un exemplu: tetanosul. 30-40% din persoanele nevaccinate care contactează această boală, nu mai au nicio şansă pentru a trăi. Mai mult, majoritatea bolilor infecţioase sunt urgenţe medicale, iar 60-80% din patologia copilului o reprezintă bolile infecţioase. Combaterea şi prevenirea bolilor infecţioase constituie obiect al reglementărilor legale naţionale şi internaţionale.

Trecând la vaccinurile opţionale, să ne oprim la cancer. 80% dintre cancerele de col uterin sunt cauzate de virusul HPV. România, cu 3000 de cazuri noi în fiecare an, este pe primul loc în Europa, cu cea mai ridicată incidenţă a acestei forme de cancer. Dacă de regulă, la capitolele de analiză comparativă, România rămâne sistematic în urmă cu maxim 10% faţă de ţările UE, rata incidenţei cancerului de col uterin este cu 600% mai mare decât media în UE.

În 2008 în România a fost declanşată o campanie de vaccinare împotriva virusurilor HPV. Vaccinul, produs în Belgia, foarte scump de altfel, distribuit gratuit în România, se administrează fetelor cu vârsta între 14 şi 24 de ani şi asigură o imunizare în procent de 95% contra acestei forme de cancer. În şcolile gimnaziale s-a făcut campanie pentru administrarea acestui vaccin, iar cabinetele medicilor de familie au distribuit, în toată ţara, informaţii pentru vaccinare.

Primul lucru pe care mi l-a spus o prietenă, după ce a avut enorm de suferit în urma unui cancer, a fost: „Mergi urgent şi vaccinează fetiţa!”.

La cabinetul medical de care aparţin sunt arondate cam 100 de fete care ar fi putut fi vaccinate. Ştiţi câte dintre ele au fost vaccinate contra virusurilor HPV care produce cancerul de col uterin? 7, din care 4 au fost convinse de mine (una fiind Teodora, fata mea). Pe alte 4 le-am convins să se vaccineze, la medicul lor de familie. Uimitor, dar nici la nivel naţional lucrurile nu stau mai bine!

Trăim vremuri în care nu mai putem risca să ne lăsăm copiii pe seama părerilor. Ştiinţa oferă, azi, cele mai bune soluţii. Contra valului de incultură ştiinţifică, medicală, care ne expune copiii, putem face ceva. Putem da un telefon, putem sa ne anunţăm prietenii, să îi avertizăm. Un gest mic e doar aparent mic — poate salva o viata. Sau vieţi.

Emil Alexandru Moise (invitat permanent, marți, la Campus TV, ora 20:00)

57 Comentarii la: “COPIII, PĂRINŢII ŞI VACCINUL. EDITORIAL DE EMIL MOISE

 1. Intrebare despre maimutza anropoida emil moise care scrie de pe zeci de nume sa isi faca “sustinere” la comentarii, este: CUM de tine Statul Roman pe salariul de bugetar, adica profesor platit din banii contribuabililor, un ipochimen dereglat si periculos dpdv psihologic ca acest Emil Moise care apoi merge si da in judecata tot statul Roman la CEDO pentru niste icoane care ii provoaca lui tremurici la creierii lui ingusti ? Cum e posibil ca un astfel de psihopat sa fie hranit din banii statului ca apoi sa produca PAGUBA pe cheltuielile de judecata la CEDO?
  Daca vrea sa faca paguba statului Roman si Romaniei, sa munceasca la privat sa vedem daca e in stare, jigodia nenorocita.
  Desigur ca nu e in stare si are trai prea bun de asta isi permite sa fata de ris tara lui in lume, nenorocitul.
  Cand te duci la munca jigodie Emil Moise ca de profesori dereglati de filosofie la liceul agricol e clar ca nici curcile nu au nevoie ? E o greseala ca inca mai exista post de profesor de filosofie la liceul agricol sa stea aceasta lichea sa isi faca mendrele acolo. Inspectoratul ar trebui sa reduca postul si sa il inlocuiasca cu unul de profesor pe materii aplicate pentru agricultura ca de aia nu avem agriculori dar avem “filozofi” psihopati care dau Romania in judecata la CEDO din lipsa de ocupatie…
  Apropos, nenorocitule Emil Moise, cati copii ai avut la olimpiade, mizerabilule mincinos si caracter josnic?
  Iti spun eu de pe acum ca stiu: NICIUNUL mai nulitate obraznica si plina de tupeu ce esti !
  Ar trebui sa fii dat afara usurel, sa mergi cu adevarat ma munca ca prea ti-e caldut unde stai si te-ai apucat de prostii de vreo cativa ani incoace din lipsa de ocupatie, se vede…

 2. Intrebarea oamenilor despre maimutza anropoida emil moise care scrie de pe zeci de nume sa isi faca “sustinere” la comentarii, este: CUM de tine Statul Roman pe salariul de bugetar, adica profesor platit din banii contribuabililor, un ipochimen dereglat si periculos dpdv psihologic ca acest Emil Moise care apoi merge si da in judecata tot statul Roman la CEDO pentru niste icoane care ii provoaca lui tremurici la creierii lui ingusti ? Cum e posibil ca un astfel de psihopat sa fie hranit din banii statului ca apoi sa produca PAGUBA pe cheltuielile de judecata la CEDO?
  Daca vrea sa faca paguba statului Roman si Romaniei, sa munceasca la privat sa vedem daca e in stare, jigodia nenorocita.
  Desigur ca nu e in stare si are trai prea bun de asta isi permite sa fata de ris tara lui in lume, nenorocitul.
  Cand te duci la munca jigodie Emil Moise ca de profesori dereglati de filosofie la liceul agricol e clar ca nici curcile nu au nevoie ? E o greseala ca inca mai exista post de profesor de filosofie la liceul agricol sa stea aceasta lichea sa isi faca mendrele acolo. Inspectoratul ar trebui sa reduca postul si sa il inlocuiasca cu unul de profesor pe materii aplicate pentru agricultura ca de aia nu avem agriculori dar avem “filozofi” psihopati care dau Romania in judecata la CEDO din lipsa de ocupatie…
  Apropos, nenorocitule Emil Moise, cati copii ai avut la olimpiade, mizerabilule mincinos si caracter josnic?
  Iti spun eu de pe acum ca stiu: NICIUNUL mai nulitate obraznica si plina de tupeu ce esti !
  Ar trebui sa fii dat afara usurel, sa mergi cu adevarat ma munca ca prea ti-e caldut unde stai si te-ai apucat de prostii de vreo cativa ani incoace din lipsa de ocupatie, se vede…

 3. Intrebarea despre maimutza anropoida emil moise care scrie de pe zeci de nume sa isi faca “sustinere” la comentarii, este: CUM de tine Statul Roman pe salariul de bugetar, adica profesor platit din banii contribuabililor, un ipochimen dereglat si periculos dpdv psihologic ca acest Emil Moise care apoi merge si da in judecata tot statul Roman la CEDO pentru niste icoane care ii provoaca lui tremurici la creierii lui ingusti ? Cum e posibil ca un astfel de psihopat sa fie hranit din banii statului ca apoi sa produca PAGUBA pe cheltuielile de judecata la CEDO?
  Daca vrea sa faca paguba statului Roman si Romaniei, sa munceasca la privat sa vedem daca e in stare, jigodia nenorocita.
  Desigur ca nu e in stare si are trai prea bun de asta isi permite sa fata de ris tara lui in lume, nenorocitul.
  Cand te duci la munca jigodie Emil Moise ca de profesori dereglati de filosofie la liceul agricol e clar ca nici curcile nu au nevoie ? E o greseala ca inca mai exista post de profesor de filosofie la liceul agricol sa stea aceasta lichea sa isi faca mendrele acolo. Inspectoratul ar trebui sa reduca postul si sa il inlocuiasca cu unul de profesor pe materii aplicate pentru agricultura ca de aia nu avem agriculori dar avem “filozofi” psihopati care dau Romania in judecata la CEDO din lipsa de ocupatie…
  Apropos, nenorocitule Emil Moise, cati copii ai avut la olimpiade, mizerabilule mincinos si caracter josnic?
  Iti spun eu de pe acum ca stiu: NICIUNUL mai nulitate obraznica si plina de tupeu ce esti !
  Ar trebui sa fii dat afara usurel, sa mergi cu adevarat ma munca ca prea ti-e caldut unde stai si te-ai apucat de prostii de vreo cativa ani incoace din lipsa de ocupatie, se vede…

 4. Raspuns clonei mele „Alex”: dar poate nici nu il intereseaza si il doare in cot ca are destui bani si sta undeva unde nu il poti atinge orice ai face si are functie si nivel la care tu IMBECILUL emil moise aka „alex” niciodata cu toate neamurile tale nu vei ajunge, trogloditule !
  La asta nu te-ai gandit, jegule primitiv…hahaha !
  Ia pune tu mana pe carte si vezi ca cei mai mari oameni de stiinta erau religiosi, zevzecule !
  Si poate asta de il cauti tu si tot planuiesti sa il pupi intr-un loc ca altceva nu8 ai ce face isi poate pune chiar IP-ul tau, imbecilule si apoi sa rada ce fatza faci, maimutza „stiintifica” ce esti :)))
  Si poate e toba de stiinta sa iti predea tie cand vrei la orice ora si fizica si chimie si matematica superioara la care sa te uiti ca la limba malgasa, animalule de 2 bani cu aere „stiintifice „, nascut degeaba pe lumea asta …
  Hai arunca-te in Dunare si trage apa dupa tine :)) Ca esti prost de mori. Si daca ai IP-ul ce faci? Ti-l dau eu acum. De programe free de schimbat IP-ul pe orice adresa ai auzit, terchea-berchea „stiintific ce esti cu aere de „cunoscator”:)))
  Esti un mare imbecil. Singura ta solutie e SA TACI ! hahaha !
  Altfel te pocnesc peste bot pana faci apoplexie, nimicule de emil moise lichea mizerabila care faci de ras specia umana 🙂

 5. Intrebarea publicului despre maimutza anropoida emil moise care scrie de pe zeci de nume sa isi faca “sustinere” la comentarii, este: CUM de tine Statul Roman pe salariul de bugetar, adica profesor platit din banii contribuabililor, un ipochimen dereglat si periculos dpdv psihologic ca acest Emil Moise care apoi merge si da in judecata tot statul Roman la CEDO pentru niste icoane care ii provoaca lui tremurici la creierii lui ingusti ? Cum e posibil ca un astfel de psihopat sa fie hranit din banii statului ca apoi sa produca PAGUBA pe cheltuielile de judecata la CEDO?
  Daca vrea sa faca paguba statului Roman si Romaniei, sa munceasca la privat sa vedem daca e in stare, jigodia nenorocita.
  Desigur ca nu e in stare si are trai prea bun de asta isi permite sa fata de ris tara lui in lume, nenorocitul.
  Cand te duci la munca jigodie Emil Moise ca de profesori dereglati de filosofie la liceul agricol e clar ca nici curcile nu au nevoie ? E o greseala ca inca mai exista post de profesor de filosofie la liceul agricol sa stea aceasta lichea sa isi faca mendrele acolo. Inspectoratul ar trebui sa reduca postul si sa il inlocuiasca cu unul de profesor pe materii aplicate pentru agricultura ca de aia nu avem agriculori dar avem “filozofi” psihopati care dau Romania in judecata la CEDO din lipsa de ocupatie…
  Apropos, nenorocitule Emil Moise, cati copii ai avut la olimpiade, mizerabilule mincinos si caracter josnic?
  Iti spun eu de pe acum ca stiu: NICIUNUL mai nulitate obraznica si plina de tupeu ce esti !
  Ar trebui sa fii dat afara usurel, sa mergi cu adevarat ma munca ca prea ti-e caldut unde stai si te-ai apucat de prostii de vreo cativa ani incoace din lipsa de ocupatie, se vede…

 6. E putin mai complicat, dar atata timp cat comenteaza pe domeniul tau…se poate. E complicat pentru mine acum, nu in general, voi cerceta problema. Ma interesez si dau mesaj privat pe FB. Oricum voiam sa invat asta intr-o zi. E utila cand iti vine bazdacul si vrei sa faci vizite la domiciliu. In administrarea domeniului exista tool-uri pentru a vedea de pe ce IP vin comenturile. Si un search ulterior pe adresa de mail si/sau IP poate fi uneori foarte precis. In functie de tipul de conexiune pe care o are decervelatul. Daca nu am timp voi delega sarcina unuia care deja se pricepe binisor. Sunt convins ca nu e in stare sa isi ascunda datele. Cei mai multi nici nu inteleg la ce foloseste un IP si cum functioneaza protocolul.

 7. Intrebarea publicului buzoian este: CUM de tine Statul Roman pe salariul de bugetar, adica profesor platit din banii contribuabililor, un ipochimen dereglat si periculos dpdv psihologic ca acest Emil Moise care apoi merge si da in judecata tot statul Roman la CEDO pentru niste icoane care ii provoaca lui tremurici la creierii lui ingusti ? Cum e posibil ca un astfel de psihopat sa fie hranit din banii statului ca apoi sa produca PAGUBA pe cheltuielile de judecata la CEDO?
  Daca vrea sa faca paguba statului Roman si Romaniei, sa munceasca la privat sa vedem daca e in stare, jigodia nenorocita.
  Desigur ca nu e in stare si are trai prea bun de asta isi permite sa fata de ris tara lui in lume, nenorocitul.
  Cand te duci la munca jigodie Emil Moise ca de profesori dereglati de filosofie la liceul agricol e clar ca nici curcile nu au nevoie ? E o greseala ca inca mai exista post de profesor de filosofie la liceul agricol sa stea aceasta lichea sa isi faca mendrele acolo. Inspectoratul ar trebui sa reduca postul si sa il inlocuiasca cu unul de profesor pe materii aplicate pentru agricultura ca de aia nu avem agriculori dar avem “filozofi” psihopati care dau Romania in judecata la CEDO din lipsa de ocupatie…
  Apropos, nenorocitule Emil Moise, cati copii ai avut la olimpiade, mizerabilule mincinos si caracter josnic?
  Iti spun eu de pe acum ca stiu: NICIUNUL mai nulitate obraznica si plina de tupeu ce esti !
  Ar trebui sa fii dat afara usurel, sa mergi cu adevarat ma munca ca prea ti-e caldut unde stai si te-ai apucat de prostii de vreo cativa ani incoace din lipsa de ocupatie, se vede…

 8. Intrebarea publicului este: CUM de tine Statul Roman pe salariul de bugetar, adica profesor platit din banii contribuabililor, un ipochimen dereglat si periculos dpdv psihologic ca acest Emil Moise care apoi merge si da in judecata tot statul Roman la CEDO pentru niste icoane care ii provoaca lui tremurici la creierii lui ingusti ? Cum e posibil ca un astfel de psihopat sa fie hranit din banii statului ca apoi sa produca PAGUBA pe cheltuielile de judecata la CEDO?
  Daca vrea sa faca paguba statului Roman si Romaniei, sa munceasca la privat sa vedem daca e in stare, jigodia nenorocita.
  Desigur ca nu e in stare si are trai prea bun de asta isi permite sa fata de ris tara lui in lume, nenorocitul.
  Cand te duci la munca jigodie Emil Moise ca de profesori dereglati de filosofie la liceul agricol e clar ca nici curcile nu au nevoie ? E o greseala ca inca mai exista post de profesor de filosofie la liceul agricol sa stea aceasta lichea sa isi faca mendrele acolo. Inspectoratul ar trebui sa reduca postul si sa il inlocuiasca cu unul de profesor pe materii aplicate pentru agricultura ca de aia nu avem agriculori dar avem “filozofi” psihopati care dau Romania in judecata la CEDO din lipsa de ocupatie…
  Apropos, nenorocitule Emil Moise, cati copii ai avut la olimpiade, mizerabilule mincinos si caracter josnic?
  Iti spun eu de pe acum ca stiu: NICIUNUL mai nulitate obraznica si plina de tupeu ce esti !
  Ar trebui sa fii dat afara usurel, sa mergi cu adevarat ma munca ca prea ti-e caldut unde stai si te-ai apucat de prostii de vreo cativa ani incoace din lipsa de ocupatie, se vede…

 9. tovarase maimutza antropida lichea agitatoare care raspunzi la numele emil moise,
  noi credem ca e vorba de ma-ta care iti tot da semne ca ii e scarba ca te-a nascut asa avorton :)) Apropos, se aude ca deja ti-ai batut muierea si copilul de necaz, tocmai tu, maimutza care da „sfaturi” troglodite de „ieducatie” 🙂 vezi ca de nu te opresti din imrposcat venin toata mizeria improscata „stiintzific” de maimutza capiata din tine se poate intoarce impotriva ta si sa ajungi dupa gratii unde iti e locul 🙂

 10. Intrebarea de baza este: CUM de tine Statul Roman pe salariul de bugetar, adica profesor platit din banii contribuabililor, un ipochimen dereglat si periculos dpdv psihologic ca acest Emil Moise care apoi merge si da in judecata tot statul Roman la CEDO pentru niste icoane care ii provoaca lui tremurici la creierii lui ingusti ? Cum e posibil ca un astfel de psihopat sa fie hranit din banii statului ca apoi sa produca PAGUBA pe cheltuielile de judecata la CEDO?
  Daca vrea sa faca paguba statului Roman si Romaniei, sa munceasca la privat sa vedem daca e in stare, jigodia nenorocita.
  Desigur ca nu e in stare si are trai prea bun de asta isi permite sa fata de ris tara lui in lume, nenorocitul.
  Cand te duci la munca jigodie Emil Moise ca de profesori dereglati de filosofie la liceul agricol e clar ca nici curcile nu au nevoie ? E o greseala ca inca mai exista post de profesor de filosofie la liceul agricol sa stea aceasta lichea sa isi faca mendrele acolo. Inspectoratul ar trebui sa reduca postul si sa il inlocuiasca cu unul de profesor pe materii aplicate pentru agricultura ca de aia nu avem agriculori dar avem “filozofi” psihopati care dau Romania in judecata la CEDO din lipsa de ocupatie…
  Apropos, nenorocitule Emil Moise, cati copii ai avut la olimpiade, mizerabilule mincinos si caracter josnic?
  Iti spun eu de pe acum ca stiu: NICIUNUL mai nulitate obraznica si plina de tupeu ce esti !
  Ar trebui sa fii dat afara usurel, sa mergi cu adevarat ma munca ca prea ti-e caldut unde stai si te-ai apucat de prostii de vreo cativa ani incoace din lipsa de ocupatie, se vede…

 11. Recunosc insa ca aveti dreptate cu totii cei care ma criticati. Eu, maniacul neocomunist Emil Alexandru Moise, frustrat fiind de ratare profesionala si pe toate planurile la o varsta la care realizez ca nu mai pot face nimic folositor in viata, am hotarat de vreo cativa ani sa ma dau in sepctacol pe unde pot si sa adopt tot felul de idei penibile sau copilaresti pe care sa le raspandesc si sa incerc sa le reciclez in mediul romanesc, desi acest idei au fost abandnate chiar si de idolii mei, comunistii sub care mi-am format putina minte care ma caracterizeaza.
  Va sugerez si va rog mult sa nu ma mai cititi.
  Va multumesc pentru intelegera aratata unui bolnav psihic ca mine !

  Emil Alexandru Moise

 12. Buna Alex,

  Multumesc pentru comentarii! Nu am avut timp sa raspund, dar ma bucur ca ai raspuns tu si ai facut-o bine! Te-as ruga daca imi poti da sugestii cum pot afla cine e tipul care tot jigneste sub diferite nume… Am deja cateva indicii, dar mai am nmevoie de informatii…
  O seara buna,
  Emil Moise

 13. ntrebarea primara este: CUM de tine Statul Roman pe salariul de bugetar, adica profesor platit din banii contribuabililor, un ipochimen dereglat si periculos dpdv psihologic ca acest Emil Moise care apoi merge si da in judecata tot statul Roman la CEDO pentru niste icoane care ii provoaca lui tremurici la creierii lui ingusti ? Cum e posibil ca un astfel de psihopat sa fie hranit din banii statului ca apoi sa produca PAGUBA pe cheltuielile de judecata la CEDO?
  Daca vrea sa faca paguba statului Roman si Romaniei, sa munceasca la privat sa vedem daca e in stare, jigodia nenorocita.
  Desigur ca nu e in stare si are trai prea bun de asta isi permite sa fata de ris tara lui in lume, nenorocitul.
  Cand te duci la munca jigodie Emil Moise ca de profesori dereglati de filosofie la liceul agricol e clar ca nici curcile nu au nevoie ? E o greseala ca inca mai exista post de profesor de filosofie la liceul agricol sa stea aceasta lichea sa isi faca mendrele acolo. Inspectoratul ar trebui sa reduca postul si sa il inlocuiasca cu unul de profesor pe materii aplicate pentru agricultura ca de aia nu avem agriculori dar avem “filozofi” psihopati care dau Romania in judecata la CEDO din lipsa de ocupatie…
  Apropos, nenorocitule Emil Moise, cati copii ai avut la olimpiade, mizerabilule mincinos si caracter josnic?
  Iti spun eu de pe acum ca stiu: NICIUNUL mai nulitate obraznica si plina de tupeu ce esti !
  Ar trebui sa fii dat afara usurel, sa mergi cu adevarat ma munca ca prea ti-e caldut unde stai si te-ai apucat de prostii de vreo cativa ani incoace din lipsa de ocupatie, se vede…

 14. ntrebarea de baza este: CUM de tine Statul Roman pe salariul de bugetar, adica profesor platit din banii contribuabililor, un ipochimen dereglat si periculos dpdv psihologic ca acest Emil Moise care apoi merge si da in judecata tot statul Roman la CEDO pentru niste icoane care ii provoaca lui tremurici la creierii lui ingusti ? Cum e posibil ca un astfel de psihopat sa fie hranit din banii statului ca apoi sa produca PAGUBA pe cheltuielile de judecata la CEDO?
  Daca vrea sa faca paguba statului Roman si Romaniei, sa munceasca la privat sa vedem daca e in stare, jigodia nenorocita.
  Desigur ca nu e in stare si are trai prea bun de asta isi permite sa fata de ris tara lui in lume, nenorocitul.
  Cand te duci la munca jigodie Emil Moise ca de profesori dereglati de filosofie la liceul agricol e clar ca nici curcile nu au nevoie ? E o greseala ca inca mai exista post de profesor de filosofie la liceul agricol sa stea aceasta lichea sa isi faca mendrele acolo. Inspectoratul ar trebui sa reduca postul si sa il inlocuiasca cu unul de profesor pe materii aplicate pentru agricultura ca de aia nu avem agriculori dar avem “filozofi” psihopati care dau Romania in judecata la CEDO din lipsa de ocupatie…
  Apropos, nenorocitule Emil Moise, cati copii ai avut la olimpiade, mizerabilule mincinos si caracter josnic?
  Iti spun eu de pe acum ca stiu: NICIUNUL mai nulitate obraznica si plina de tupeu ce esti !
  Ar trebui sa fii dat afara usurel, sa mergi cu adevarat ma munca ca prea ti-e caldut unde stai si te-ai apucat de prostii de vreo cativa ani incoace din lipsa de ocupatie, se vede…

 15. ntrebarea importanta este: CUM de tine Statul Roman pe salariul de bugetar, adica profesor platit din banii contribuabililor, un ipochimen dereglat si periculos dpdv psihologic ca acest Emil Moise care apoi merge si da in judecata tot statul Roman la CEDO pentru niste icoane care ii provoaca lui tremurici la creierii lui ingusti ? Cum e posibil ca un astfel de psihopat sa fie hranit din banii statului ca apoi sa produca PAGUBA pe cheltuielile de judecata la CEDO?
  Daca vrea sa faca paguba statului Roman si Romaniei, sa munceasca la privat sa vedem daca e in stare, jigodia nenorocita.
  Desigur ca nu e in stare si are trai prea bun de asta isi permite sa fata de ris tara lui in lume, nenorocitul.
  Cand te duci la munca jigodie Emil Moise ca de profesori dereglati de filosofie la liceul agricol e clar ca nici curcile nu au nevoie ? E o greseala ca inca mai exista post de profesor de filosofie la liceul agricol sa stea aceasta lichea sa isi faca mendrele acolo. Inspectoratul ar trebui sa reduca postul si sa il inlocuiasca cu unul de profesor pe materii aplicate pentru agricultura ca de aia nu avem agriculori dar avem “filozofi” psihopati care dau Romania in judecata la CEDO din lipsa de ocupatie…
  Apropos, nenorocitule Emil Moise, cati copii ai avut la olimpiade, mizerabilule mincinos si caracter josnic?
  Iti spun eu de pe acum ca stiu: NICIUNUL mai nulitate obraznica si plina de tupeu ce esti !
  Ar trebui sa fii dat afara usurel, sa mergi cu adevarat ma munca ca prea ti-e caldut unde stai si te-ai apucat de prostii de vreo cativa ani incoace din lipsa de ocupatie, se vede…

 16. Intrebarea principala este: CUM de tine Statul Roman pe salariul de bugetar, adica profesor platit din banii contribuabililor, un ipochimen dereglat si periculos dpdv psihologic ca acest Emil Moise care apoi merge si da in judecata tot statul Roman la CEDO pentru niste icoane care ii provoaca lui tremurici la creierii lui ingusti ? Cum e posibil ca un astfel de psihopat sa fie hranit din banii statului ca apoi sa produca PAGUBA pe cheltuielile de judecata la CEDO?
  Daca vrea sa faca paguba statului Roman si Romaniei, sa munceasca la privat sa vedem daca e in stare, jigodia nenorocita.
  Desigur ca nu e in stare si are trai prea bun de asta isi permite sa fata de ris tara lui in lume, nenorocitul.
  Cand te duci la munca jigodie Emil Moise ca de profesori dereglati de filosofie la liceul agricol e clar ca nici curcile nu au nevoie ? E o greseala ca inca mai exista post de profesor de filosofie la liceul agricol sa stea aceasta lichea sa isi faca mendrele acolo. Inspectoratul ar trebui sa reduca postul si sa il inlocuiasca cu unul de profesor pe materii aplicate pentru agricultura ca de aia nu avem agriculori dar avem “filozofi” psihopati care dau Romania in judecata la CEDO din lipsa de ocupatie…
  Apropos, nenorocitule Emil Moise, cati copii ai avut la olimpiade, mizerabilule mincinos si caracter josnic?
  Iti spun eu de pe acum ca stiu: NICIUNUL mai nulitate obraznica si plina de tupeu ce esti !
  Ar trebui sa fii dat afara usurel, sa mergi cu adevarat ma munca ca prea ti-e caldut unde stai si te-ai apucat de prostii de vreo cativa ani incoace din lipsa de ocupatie, se vede…

 17. Intrebarea este: CUM de tine Statul Roman pe salariul de bugetar, adica profesor platit din banii contribuabililor, un ipochimen dereglat si periculos dpdv psihologic ca acest Emil Moise care apoi merge si da in judecata tot statul Roman la CEDO pentru niste icoane care ii provoaca lui tremurici la creierii lui ingusti ? Cum e posibil ca un astfel de psihopat sa fie hranit din banii statului ca apoi sa produca PAGUBA pe cheltuielile de judecata la CEDO?
  Daca vrea sa faca paguba statului Roman si Romaniei, sa munceasca la privat sa vedem daca e in stare, jigodia nenorocita.
  Desigur ca nu e in stare si are trai prea bun de asta isi permite sa fata de ris tara lui in lume, nenorocitul.
  Cand te duci la munca jigodie Emil Moise ca de profesori dereglati de filosofie la liceul agricol e clar ca nici curcile nu au nevoie ? E o greseala ca inca mai exista post de profesor de filosofie la liceul agricol sa stea aceasta lichea sa isi faca mendrele acolo. Inspectoratul ar trebui sa reduca postul si sa il inlocuiasca cu unul de profesor pe materii aplicate pentru agricultura ca de aia nu avem agriculori dar avem “filozofi” psihopati care dau Romania in judecata la CEDO din lipsa de ocupatie…
  Apropos, nenorocitule Emil Moise, cati copii ai avut la olimpiade, mizerabilule mincinos si caracter josnic?
  Iti spun eu de pe acum ca stiu: NICIUNUL mai nulitate obraznica si plina de tupeu ce esti !
  Ar trebui sa fii dat afara usurel, sa mergi cu adevarat ma munca ca prea ti-e caldut unde stai si te-ai apucat de prostii de vreo cativa ani incoace din lipsa de ocupatie, se vede…

 18. Recunosc insa ca aveti dreptate cu totii cei care ma criticati. Eu, sonatul Emil Alexandru Moise, frustrat fiind de ratare profesionala si pe toate planurile la o varsta la care realizez ca nu mai pot face nimic folositor in viata, am hotarat de vreo cativa ani sa ma dau in sepctacol pe unde pot si sa adopt tot felul de idei penibile sau copilaresti pe care sa le raspandesc si sa incerc sa le reciclez in mediul romanesc, desi acest idei au fost abandnate chiar si de idolii mei, comunistii sub care mi-am format putina minte care ma caracterizeaza.
  Va sugerez si va rog mult sa nu ma mai cititi.
  Va multumesc pentru intelegera aratata unui bolnav psihic ca mine !

  Emil Alexandru Moise

 19. Razvan, nume de tzigan,
  Daca prostia durea in neamul tau, ma-ta tzipa si te avorta, mai clonatule in dobitocism. Si nu te mai ascunde jigodie Emil Moise sub numele „razvaN’ acum, jegardea eunuca ce esti ! E limpede de oriunde am privi ca esti un jeg de impostor cretinoid care face jocurile Mafiei medicamentelor, canalie nenorocita.

 20. Recunosc insa ca aveti dreptate cu totii cei care ma criticati. Eu, dereglatul psihic Emil Alexandru Moise, frustrat fiind de ratare profesionala si pe toate planurile la o varsta la care realizez ca nu mai pot face nimic folositor in viata, am hotarat de vreo cativa ani sa ma dau in sepctacol pe unde pot si sa adopt tot felul de idei penibile sau copilaresti pe care sa le raspandesc si sa incerc sa le reciclez in mediul romanesc, desi acest idei au fost abandnate chiar si de idolii mei, comunistii sub care mi-am format putina minte care ma caracterizeaza.
  Va sugerez si va rog mult sa nu ma mai cititi.
  Va multumesc pentru intelegera aratata unui bolnav psihic ca mine !

  Emil Alexandru Moise

 21. Recunosc insa ca aveti dreptate cu totii cei care ma criticati. Eu, jagardeaua agitatoare Emil Alexandru Moise, frustrat fiind de ratare profesionala si pe toate planurile la o varsta la care realizez ca nu mai pot face nimic folositor in viata, am hotarat de vreo cativa ani sa ma dau in sepctacol pe unde pot si sa adopt tot felul de idei penibile sau copilaresti pe care sa le raspandesc si sa incerc sa le reciclez in mediul romanesc, desi acest idei au fost abandnate chiar si de idolii mei, comunistii sub care mi-am format putina minte care ma caracterizeaza.
  Va sugerez si va rog mult sa nu ma mai cititi.
  Va multumesc pentru intelegera aratata unui bolnav psihic ca mine !

  Emil Alexandru Moise

 22. Recunosc insa ca aveti dreptate cu totii cei care ma criticati. Eu, profesorasul dereglat Emil Alexandru Moise, frustrat fiind de ratare profesionala si pe toate planurile la o varsta la care realizez ca nu mai pot face nimic folositor in viata, am hotarat de vreo cativa ani sa ma dau in sepctacol pe unde pot si sa adopt tot felul de idei penibile sau copilaresti pe care sa le raspandesc si sa incerc sa le reciclez in mediul romanesc, desi acest idei au fost abandnate chiar si de idolii mei, comunistii sub care mi-am format putina minte care ma caracterizeaza.
  Va sugerez si va rog mult sa nu ma mai cititi.
  Va multumesc pentru intelegera aratata unui bolnav psihic ca mine !

  Emil Alexandru Moise

 23. Recunosc insa ca aveti dreptate cu totii cei care ma criticati. Eu, profesorasul eunuc si cretin din nastere Emil Alexandru Moise, frustrat fiind de ratare profesionala si pe toate planurile la o varsta la care realizez ca nu mai pot face nimic folositor in viata, am hotarat de vreo cativa ani sa ma dau in sepctacol pe unde pot si sa adopt tot felul de idei penibile sau copilaresti pe care sa le raspandesc si sa incerc sa le reciclez in mediul romanesc, desi acest idei au fost abandnate chiar si de idolii mei, comunistii sub care mi-am format putina minte care ma caracterizeaza.
  Va sugerez si va rog mult sa nu ma mai cititi.
  Va multumesc pentru intelegera aratata unui bolnav psihic ca mine !

  Emil Alexandru Moise

 24. Recunosc insa ca aveti dreptate cu totii cei care ma criticati. Eu, profesorasul dereglat psihic si zevzec Emil Alexandru Moise, frustrat fiind de ratare profesionala si pe toate planurile la o varsta la care realizez ca nu mai pot face nimic folositor in viata, am hotarat de vreo cativa ani sa ma dau in sepctacol pe unde pot si sa adopt tot felul de idei penibile sau copilaresti pe care sa le raspandesc si sa incerc sa le reciclez in mediul romanesc, desi acest idei au fost abandnate chiar si de idolii mei, comunistii sub care mi-am format putina minte care ma caracterizeaza.
  Va sugerez si va rog mult sa nu ma mai cititi.
  Va multumesc pentru intelegera aratata unui bolnav psihic ca mine !

  Emil Alexandru Moise

 25. Recunosc insa ca aveti dreptate cu totii cei care ma criticati. Eu, profesorasul cretinoid Emil Alexandru Moise, frustrat fiind de ratare profesionala si pe toate planurile la o varsta la care realizez ca nu mai pot face nimic folositor in viata, am hotarat de vreo cativa ani sa ma dau in sepctacol pe unde pot si sa adopt tot felul de idei penibile sau copilaresti pe care sa le raspandesc si sa incerc sa le reciclez in mediul romanesc, desi acest idei au fost abandnate chiar si de idolii mei, comunistii sub care mi-am format putina minte care ma caracterizeaza.
  Va sugerez si va rog mult sa nu ma mai cititi.
  Va multumesc pentru intelegera aratata unui bolnav psihic ca mine !

  Emil Alexandru Moise

 26. Recunosc insa ca aveti dreptate cu totii cei care ma criticati. Eu, profesorasul dereglat psihic si imbeciloid Emil Alexandru Moise, frustrat fiind de ratare profesionala si pe toate planurile la o varsta la care realizez ca nu mai pot face nimic folositor in viata, am hotarat de vreo cativa ani sa ma dau in sepctacol pe unde pot si sa adopt tot felul de idei penibile sau copilaresti pe care sa le raspandesc si sa incerc sa le reciclez in mediul romanesc, desi acest idei au fost abandnate chiar si de idolii mei, comunistii sub care mi-am format putina minte care ma caracterizeaza.
  Va sugerez si va rog mult sa nu ma mai cititi.
  Va multumesc pentru intelegera aratata unui bolnav psihic ca mine !

  Emil Alexandru Moise

 27. Recunosc insa ca aveti dreptate cu totii cei care ma criticati. Eu, profesorasul psihopat Emil Alexandru Moise, frustrat fiind de ratare profesionala si pe toate planurile la o varsta la care realizez ca nu mai pot face nimic folositor in viata, am hotarat de vreo cativa ani sa ma dau in sepctacol pe unde pot si sa adopt tot felul de idei penibile sau copilaresti pe care sa le raspandesc si sa incerc sa le reciclez in mediul romanesc, desi acest idei au fost abandnate chiar si de idolii mei, comunistii sub care mi-am format putina minte care ma caracterizeaza.
  Va sugerez si va rog mult sa nu ma mai cititi.
  Va multumesc pentru intelegerea aratata unui bolnav psihic ca mine !

  Emil Alexandru Moise

 28. Recunosc insa ca aveti dreptate cu totii cei care ma criticati. Eu, profesorasul dereglat psihic Emil Alexandru Moise, frustrat fiind de ratare profesionala si pe toate planurile la o varsta la care realizez ca nu mai pot face nimic folositor in viata, am hotarat de vreo cativa ani sa ma dau in sepctacol pe unde pot si sa adopt tot felul de idei penibile sau copilaresti pe care sa le raspandesc si sa incerc sa le reciclez in mediul romanesc, desi acest idei au fost abandnate chiar si de idolii mei, comunistii sub care mi-am format putina minte care ma caracterizeaza.
  Va sugerez si va rog mult sa nu ma mai cititi.
  Va multumesc pentru intelegera aratata unui bolnav psihic ca mine !

  Emil Alexandru Moise

 29. Sunt inventivi rau cand e vorba de injuraturi. Tu le-ai primit pe cele mai multe. Momentan doar. Promit sa tot verific articolul asta, sa tot raspund imbecililor si sa ajung mai injurat si mai urat decat tine. Cred ca am sanse. Am si destul timp. Sper si te rog sa nu sa nu il stergi macar cateva luni indiferent cate galeti de rahat vor curge. Subiectul in sine nu mai e dezbatut de o saptamana deja. Oricum sa incerci sa deschizi ochii ultrareligiosilor si prostilor din nascare e imposibil.

 30. Nu ma obliga nimeni sa citesc nimic vita incaltata. Cautam informatii despre cancer si am dat peste articol. Eu citesc tot despre un subiect. Si pro si contra. Apoi imi fac o parere. Tu si popii aveti impresia ca stiti tot. Adevarul vostru e universal valabil si infailibil. Imi place cum stii tu sa iti argumentezi opinia. Nu sunt argumente la tine in „creier” dar la injuraturi esti campion pe sate. Am impresia ca spume la gura faci tu imediat ce nu iti convine opinia altuia. Nu prea iti place sa te contrazica cineva, nu e asa? Ma intreb totusi daca ai fi asa slobod la gura si daca as fi la un metru de tine. Eu sunt liber sa spun si sa fac ce vreau. Iti accept opinia daca e logica si de bun simt sau ma sterg la cur cu ea daca vine la tine in cap dinspre biserica. Dar nu te injur daca ma contrazici intr-un limbaj normal si civilizat. Esti crestin nu? Sunt sigur ca esti, modul de adresare e specific. Il contrazice cineva pe popa, este imediat injurat ca la usa cortului. Eu sunt genul care daca un preot vine si imi zice ca nu e bine sa imi vaccinez copilul il scuip in fata in public fara sa clipesc. Tu esti genul la care i-ar parea rau ca deja l-a vaccinat pe al lui.
  Ca stii sau nu cum se scrie corect un cuvant nu te scuteste sa fii doar o oaie proasta si influentabila.

 31. Ce e corect e corect. Recunosc, am gresit cu „creer” se scrie intradevar „creier”. Problema e ca faptul ca tu desi stii cum se scrie refuzi sa il folosesti cand asculti toate povestile dar refuzi sa intelegi necesitatea vaccinarii.

 32. Pai pe tine te-a obligat mai imbecilule si dementule cineva sa citesti articolul, javra penala ce esti, si sa faci spume la gura, jigodia dracului ! Hai sictit si mergi de unde ai iesit ca esti doar o alta voce al nemernicului de Emil Moise care isi sustine jigodismele prin diverse nume, canalia nenorocita ! Cine te pune sa faci spume la gura daca nu iti convine ce scriu altii? Ma-ta care te-a avortat si conceput la betie, jegule infect !

 33. Se scrie “creier” nu “creer”. Se vede cat de “educat” esti…Mai bine da sfaturi la porcine pentru ca la oameni e limpede ca nu ai nivelul sa dai. Tu ca si autorul articolului sunteti total pe langa subiect, daca nu cumva sunteti una si aceiasi persoana. Ce nu sunt in stare sa faca mizeriile de companii de medicamente pentru profit !

 34. Se scrie „crier” nu „creer”. Se vede cat de „educat” esti…Mai bine da sfaturi la porcine pentru ca la oameni e limpede ca nu ai nivelul sa dai. Tu ca si autorul articolului sunteti total pe langa subiect, daca nu cumva sunteti una si aceiasi persoana. Ce nu sunt in stare sa faca mizeriile de companii de medicamente pentru profit !

 35. Pai si nu te dovedesti tu un bun cetatean si un bun cunoscator al codului penal. Fuguta la procuratura. Sunt chiar curios ce o sa iti zica aia. Sa iti iei mai multe coli la tine ca trebuie sa ii dai in gat si pe preoti, homeopati, blogeri crestini, aia de la colon help care zic ca vindeca cancerul cu taratele lor, si pe tine insuti care tot pareri despre medicina emiti cand semnezi plangerile. Nu mai poate sa isi spuna cineva parerea ca sar cetatenii la bataie ca nu sunt de acord cu ea. Te-a obligat cineva sa citesti articolul sau sa faci ce zice in el?

 36. O singura intrebare. Ai vazut in toata viata ta un preot care daca se imbolnaveste se incuie in biserica in rugaciune si post pana ii trece? Eu nu. Am vazut doar popi primind tratament preferential in spital fara sa stea la coada ca mine cu copilul bolnav. Cand i-am zis ca nu e randul lui si sa faca bine sa astepte ca si copilul meu mai avea nitel si facea atac cerebral. Nici nu i-a trecut prin cap ca va fi pus la punct de cineva. Dar ghici ce, alti patru bolnavi s-au oferit pe loc sa ii cedeze locul in fata lor ca si compensatie pentru supararea provocata de mine. A acceptat propunerea lor pe loc. se uita la ei cu speranta, doar doar are unul cojones sa ma dea afara in suturi. Nu au avut. E greu sa te risti impotriva unuia care nu are teama de popa. Turma de oi proaste. Ala nu e un preot ci doar un umflat pe banii tai care a terminat o scoala de popi. Nu a venit duhul sfant la el si la uns slujitor al credintei. Daca un cetatean are intr-o zi o „revelatie” si incepe sa propovaduiasca prin oras va fi imediat internat la nebuni la interventia unui popa „profesionist” la care ii incurca afacerile. Astia sunt aia care iti spun tie ca nu sunt bune medicamentele si vaccinurile. Te asteapta la biserica cu ploconul ca sa te „vindece” ei cu rugaciuni si agheazma. Genul Tanacu si exorcizarea unei schizofrenice (boala grava dar tratabila), pana a decedat e de referinta dar multi „oameni de bine” i-au luat apararea. A ajuns un fel de sfant.

 37. Ah, am si uitat. Eu sunt pentru libertatea de constiinta. Mai ales a mea. Ma doare dar foarte putin dava tu ramai prost si controlat de biserica, media si stat. Lumea are deja putine resurse. Daca voi nu serviti vaccinuri ramane mai mult spatiu si suficiente resurse pentru mine si ai mei. Asa ca mai bine nu mai comentez pe aici si va las sa va incolonati in liniste spre cimitir.

 38. Nu fac reclama la nimic domnu’. Sunt chiar impotriva corporatiilor care bat toba pe noile forme de gripa sau alte tampenii. In momentul ala chiar te fac la buzunar. Ultima duda cu gripa porcina a facut cam 8000 de morti in toata lumea in timp ce tulpina normala a ucis in aceeasi perioada cam 56000. Dar aici vorbim de un vaccin care reduce bine de tot numarul de cancere uterine. Si pe care il cumpara statul cu tone de bani din buzunarul vostru. Si vine un popa si zice „vaccinurile sunt lucratura diavolului” iar voi cadeti in cur de uimire si admiratie. Sau vine un „medic” homeopat si va zice sa nu mai cumparati vaccinuri si medicamente ca va vinde el la de 5 ori pretul „apa cu memorie” si va vindecati instantaneu. Nu va obliga nimeni sa credeti ce va spun eu sau alti oameni. Aveti si voi cap. Informatia exista si pro si contra. In cap aveti creer, asta se foloseste la analiza nu impotriva ecoului din craniu. Dar e chestie sa vrei sa te informezi si sa tragi concluzii singur.

 39. Am destula minte ca sa imi vaccinez copilul din propriul buzunar pentru ca nu sunt sclavul statului roman sau a altui stat. Nu sunt nici ziarist, nici bloger, nici angajatul cuiva. Mi se rupe de cine castiga sau nu bani din reclama sau vanzare de medicamente. Incercam doar sa iti arat cat de prost si neinformat esti cand spui ca are cineva ceva cu tine cand iti recomanda un vaccin. Acum 100 de ani fara vaccinuri speranta medie de viata nu sarea de 55 de ani. Acum ai sanse reale la 85 daca nu te distrugi singur. Despre homeopatie ai o parere buna? Sunt doar curios.

 40. Emil Moise, acum prin „vocea” ta „Alex” tie nu ti-e rusine sa faci reclama asta josnica pentru caracatita afacerilor cu medicamente din Romania si alte parti? NU ti-e pentru ca esti un escroc fara pic de constiinta, desi te pretinzi pentri „libertatea de constiinta”. Esti licheaua perfecta care se vide pentru orice si e in stare sa minta oricat numai bani sa iasa.
  Pentru ceilalti cititori:
  NU va lasati manipulati de Caracatita afacerilor cu medicamente si vaccinuri ! Ei sunt in stare de orice sa mai scoata niste miliarde din nasterea de psihoze referitoare la asa-zise boili crunte care vin peste noi sa mai vinda ceva mizerii pe care nu le cumpara nimeni, sau prin care sa faca experimente pe populatie in Romania !
  Acum striga disperati ca s-au gasit cativa calugari sa deschida ochii oamenilor ca in spatele acestor vaccinuri sunt magarii mari ale Caracatitei internationale si nationale cu medicamente.

 41. DA asa e birourile ar trebui sesizate, cum spui tu acolo.Dar pentru popi nu ar trebui sa fie sesizate? ei cum poate sa vorbeasca? daca nici nu sunt in domeniu ba din contra. Stii ceva hai sictir.

 42. Asa e to’ashu ! E periculosi rau popii astia ca nu lasa lumea sa fie prostita de escrocii care nu stiu cum sa vinda medicamente refuzate prin alte tari sa faca un ban „cinstit” ca si nenorocitul asta de Moise care e in stare sa faca orice pentru un pumn de arginti ca de munca nu ii e frica ca stie sa se fereaca de ea…

 43. Excelent ! Moise a intrat in domeniul penalului prin oferirea de sfaturi medicale desi nu are nicio specializare si calitate pentru asa ceva. Trebuie sesizat si deschis dosar penal acestui impostor care se pare ca nu e strain de afacerile cu vaccinuri, dupa cum zbiara acum.

 44. Parca disperatul asta de moise batea toba cu libertatea de constiinta. cand vine vorba de vaccinuri nu mai e libertate de constiinta ca trebuie sa faca bani corporatiile de medicamente prin prostirea oamenilor…ce proasta propaganda si reclama mincinoasa!

 45. Cata minte ai sau mai bine zis NU ai ! Ca si emil moise, tartorul vostru, al ….. declasate…Cine se aseamana se aduna. E clar ca e vorba de Mafia Medicamentelor care faceti propaganda agresiva sa va umflati buzunarele, ….. ! Numai la furat si jupuit populatia va e gandul, bestiilor in frunte cu ,,,,, de emil moise, bolnav …. si caracter …… ce se preteaza la orice pentru un goglogan aruncat pe jos.

 46. Cetatene, o mica intrebare. Prostia doare? Emil Moise aici vorbeste din bun simt, un bun simt despre care tu probabil nu stii mai nimic. El incearca sa atraga atentia asupra unui trend pagubos in societatea romaneasca : frica irationala de vaccine. E amuzant cum te iei de calificarea lui Emil, insa nu zici nimic de cre(s)tinopatul de Iustin Parvu. El ce calificare are sa isi dea cu parerea despre imunologie? Absolut niciuna. Ba din contra, e atat de rupt de realitate incat parerea lui pe mai orice tema pe care o abordeaza nu are vreo relevanta in contextul societatii secolului XXI.
  Penal esti tu… mai degraba penibil. Ce face Emil Moise se cheama infomare care din pacate este foarte putina in comparatie cu muntii de dezinformare ce se regasesc pe net

 47. Bah, Vasile! Daca cumpara statul vaccinurile cine crezi tu ca plateste. Tot tu platesti bah boule. Statul de la tine si de la toti ia banii pentru campaniile de vaccinare. Daca era vorba sa lase prostii ca tine sa se vaccineze singuri daca vor sau nu erai mort de mult. Sa platesti cotizatia la biserica esti primul si fara comentarii ca a crescut, sa iti aperi familia de boli esti impotriva ca costa bani.

 48. Pentru astia care va informati de pe youtube, de la popi (foarte calificati in medicina), de la homeopati (aia de va vand apa cu 100 de lei sticluta) O sa muriti de prosti si ingalati. Ma bucur. Ce ma deranjeaza e ca luati hotarari si in numele copiilor vostri care nu au nici o vina. E confortabil si la moda sa fii anti vaccin cand ai fost deja vaccinat in copilarie si esti imun. Medicina avanseaza in fiecare luna cu ceva. Sa credeti vrajeala cu homeopatia sunteti primii, sa o cumparati indiferent de pret tot primii, sa intelegeti utilitatea unui vaccin e cam greu totusi desi se vad efectele vaccinarii in toata lumea. Cum poti spune ca daca e un tratament care sa reduca masiv sansele ca copilul tau sa aiba o forma de cancer in viitor nu esti de acord? Pentru ca esti o vita furajata care il crede pe popa ala de a zis ca vaccinul iti baga boala in corp si pe homeopatul care vrea sa iti vanda apa. Acum 300 de ani sa faci baie era cosiderat periculos pentru sanatate in Europa. Abia astept sa va convinga preotii si de asta. Tot preotii au convins pe unii ca pisicile sunt diavolesti, rezultatul dupa vanatoarea de pisici a fost izbucnirea ciumei bubonice. Stiti de ce? Nu cred. Dar sunteti perfect convinsi ca are cineva ceva cu voi si cu portofelul vostru cand descopera un vaccin nou. Va propun sa refuzati complet vaccinarea copiilor vostri ca sa vedeti cum e sa moara sau sa ramana legume de la variola.

 49. Ma intreb cum de poate sa vorbeasca un oarecare si sa-si dea cu parerea in probleme medicale cand nu este in domeniu si nu are nicio specializare medicala. Dincolo de orice mesaj ar trebui sesizate birourile cu raspundere in domeniu pentru impostura acestui Emil Moise care isi permite sa dea sfaturi medicale desi nu este in domeniu. Ce face el poarta un nume clar in domeniul penalului.

 50. Tovarasu’, daca-ti prinzi urechile la partea video, citeste te rog textul. Sper ca e suficient:
  După ce a prezentat această formulă, miliardarul de la Microsoft a explicat că pentru a aduce emisiile de CO2 cât mai aproape de zeră, „unul dintre aceşti indicatori trebuie adus cât mai aproape de zero“. Bill Gates a început apoi să descrie cum primul dintre aceşti indicatori – P (persoane) – poate fi redus. „Lumea are acum 6,8 miliarde de persoane…urmează să ajungem la aproape 9 miliarde. Dacă facem o treabă eficientă cu noile vaccinuri, sistemul de sănătate, serviciile sanitare din domeniul reproducerii, putem să reducem acest indicativ cu aproape 10 – 15 procente“, a explicat Bill Gates.

 51. De ce sa cumpere vaccinerile pentru ca faceti voi reclama ? De ce sa nu plateasca statul? Nenorocitilor care nu va mai saturati sa faceti bani din medicamente. Acum ati platit si pe acest tembel guraliv si papagal de Moise sa va faca reclama mascata sa faceti bani din vaccinuri. Mafie de jigodii ce sinteti si nu stiti cum sa mai jupuiti oamenii cu tot felul de manipulari mincinoase.

 52. Neicușorule, mai bine caută filmul pe youtube și ascultă-l tu cu urechile tale, să vezi că nu zice deloc așa. Dar, na, e mai simplu să răspîndești linkuri tembele primite de-a gata de la alți tembeli.

 53. articolul este foarte util si de mare actualitate, in conditiile in care sanatatea, ca si sistem ,se duce de rapa ! nu cred ca e gresit sa se reia la nesfarsit anumite probleme acute, ale societatii noastre. este bine stiut ca repetitia e mama invataturii. in alta ordine de idei, am citit articolul parintelui justin parvu, care nu specifica despre ce vaccin e vorba si care nu numai ca indeamna mamale sa nu si vaccineze copiii, ba mai mult spune ca nu e nevoie de scoala sau stiinta, ci doar deprinderea legii crestinesti e suficienta! un fel de prosteste si manipuleaza sau ce?! de ce trebuie sa si dea cu parerea preotii despre profilaxia bolilor? de ce nu se rezuma la a se ingriji de sanatatea sufleteasca a celor ce doresc acst lucru?! de ce nu sunt intrebati preotii nostri daca si au vaccinat copiii?! va asigur ca au grija sa faca acest lucru, cu mare sfintenie!revenind la esenta articolului, da, este pertinent, pentru ca medicii de familie nu mai fac de mult educatie sanitara. nu explica parintilor importanta vaccinurilor care s au facut si se fac cu mare utilitate si eficacitate si la care nu trebuie sa se renunte! oricum avem clar probleme si la acest moment cu furnizarea vaccinurilor! ma refer la banalele vaccinuri care se fac de zeci de ani la circa! nu sunt aduse intotdeauna la timp, uneori nu mai vin deloc, parintii, bineinteles cei ce si permi, trebuind sa le cumpere. cat despre vaccinul impotriva HPV, stiu sigur ca s a cerut acordul parintilor! nu sunt de acord ca vaccinurile fac rau populatiei, pentru ca au fost testate si rastestate in institute specializate, mai degraba dauneaza lipsa de in formatii, corectitudinea lor si intentiile rauvoitoare ale unora de a se evidentia aducand in diverse emisiuni persoane si opinii neavenite!

 54. Un alt penibil de caraghios „articol” al acestui Bula al Buzaului care nu spune nimic nou, doar copiaza idei si prostii de te miri unde. O alta maculatura din seria „penseurile lui Bula” semnate de emil moise.

 55. Moda neincrederii in vaccinuri a inceput in SUA daca nu ma insel. Dar la noi au prins idei mult mai irationale, cum ar fi Mormonismul, ceea ce demonstreaza extraordinara lipsa de educatie din acest mirific stat al nostru.

 56. Parintele Iustin Parvu se refera la vaccinul impotriva HPV, impus cu forta in randul copilelor de 13 ani, ca urmare a hotararii ministerului Sanatatii. Este eronata interpretarea dumneavoastra! Iata ce spunea la acel moment Adrian Streinu: „Elevele de 13 ani vor fi vaccinate împotriva HPV fără aviz din partea părinţilor a anunţat Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, la videochat-ul REALITATEA.NET LIVE.” apoi ”Nu se mai cere aviz pentru vaccinare. Se va proceda ca la orice campanie de vaccinare şcolară. Se anunţă cu o zi înainte, iar cine este bolnav anunţă că nu se prezintă la şcoală. Luăm în discuţie să dăm posibilitatea şi celor care nu au participat anul trecut la campanie să se vaccineze acum”, a spus secretarul de stat.” Repet „fără aviz din partea părinţilor”! Nu generalizati subiectul de dragul ineditului! Nu se refera la „vaccinurile copilariei” pe care le-am facut cu totii in perioada scolii, ci la cele noi, culmea, intens mediatizate despre ale caror efecte secundare nu se vorbeste mai nimic in schimb. Cautati pe internet. Iata ce spunea spre exemplu Bill Gates pe aceasta tema: „Dacă facem treabă bună cu noile vaccinuri, reducem populaţia mondială cu 10-15%”. sursa: http://www.dcnews.ro/2011/01/incredibil-bill-gates-daca-facem-treaba-buna-cu-noile-vaccinuri-reducem-populatia-mondiala-cu-10-15-video/ Exista si inregistrare video acolo. A intors-o ulterior „ca la Ploiesti”. Dar sa nu intram in polemici. Atat va rog: rezumati-va la chestiuni pe care le stapaniti. Nu mai fortati nota, ca nu e cazul si in plus de asta jigniti. Cititi va rog integral interviul cu Parintele Iustin Parvu, eventual recititi… problema se pune altfel:

  http://apologeticum.wordpress.com/2009/10/26/parintele-justin-parvu-sa-nu-con%C2%ADfun%C2%ADdam-strate%C2%ADgia-cu-depunerea-armelor/

 57. frumos articolul chiar nu am cuvinte sa-l descriu.Se aseamana cu articolul in care ai vorbit despre acel copil de tigan, la o chestie si anume ca lumea (pare ciudat si ingrijorator)nu sa dea chiar asa mare importanta acestui articol.Cum nu au dat imortanta cand trebuiau sa-l faca vaccinul .Destul de trist, si mai tris ca este adevarat.Oricum suntem 7 mild. pe pamant , ce rost are, daca esti prost , prost ramain. Era bine daca eram prosti si atat. Dar noi suntem si fuduli si incapatinati nu vrem sa aceptam si sa invatam.(UNII DINTRE NOI)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și