CONTROVERSA GARDULUI VIU. SUNT NECESARE GARDURILE VII SAU TREBUIE DESFIINŢATE?

CONTROVERSA GARDULUI VIU. SUNT NECESARE GARDURILE VII SAU TREBUIE DESFIINŢATE?

Reacţiile telespectatorilor Campus TV nu au întârziat să apară după vizionarea ştirii şi a emisiunii în legătură cu intenţia municipalităţii de a desfiinţa gardurile vii, acolo unde este posibil.

gard viuMajoritatea buzoienilor care locuiesc de-o viaţă la bloc spun că gardurile vii sunt absolut necesare pentru a proteja spaţiile verzi pe care ei şi le întreţin singuri.

Unii dintre locatarii de la blocurile din cartier şi-au făcut adevărate grădiniţe cu flori în faţa blocului. Gardul viu care le înconjoară protejează iarba, florile şi pomii iar oamenii se ocupă de întreţinerea lor şi de curăţenia spaţiului, fără a aştepta vreun ajutor de la municipalitate.

Poate că şi cei care administrează oraşul au dreptatea lor. Gardurile vii, în anumite locuri, obturează priveliştea, sunt adevărate absorbante de praf  şi de gunoaie mărunte, dar necesită o întreţinere costisitoare.

Parcurile, părculeţele şi spaţiile verzi din zonele centrale arată, într-adevăr, mult mai bine după ce a fost scos gardul viu.

În ceea ce priveşte cartierele de blocuri, poate că nu ar trebui aplicată regula peste tot. Este drept că, la unele blocuri, locatarii nu se ocupă absolut de loc de spaţiile verzi din faţa blocului, care au devenit adevărate hăţişuri insalubre.

Acolo, lucrătorii de la URBIS ar trebui să intervină şi să toaleteze zona, pentru că nu mai arată a spaţiu verde ci a junglă tropicală.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și