CONTAINERELE LOCUINŢĂ, ABANDONATE. NU MAI LOCUIEŞTE NIMENI ÎN ELE

CONTAINERELE LOCUINŢĂ, ABANDONATE. NU MAI LOCUIEŞTE NIMENI ÎN ELE

O investiţie a municipalităţii de peste 150 de mii de lei zace abandonată la marginea oraşului, pe strada Depozitului. Este vorba despre modulele achiziţionate de Primărie în care ar fi trebuit să fie relocaţi buzoienii care solicitau locuinţe sociale. Toate cele 4 module sunt abandonate, iar zona s-a transformat într-o groapă de gunoi.

containere 1În urmă cu exact trei ani, jurnaliştii anunţau că soluţia primăriei Buzău la criza locuinţelor sociale este cumpărarea unor containere în valoare de 26.000 de lei bucata. Fiecare modul e compartimentat precum un apartament cu două camere şi a fost racordat la reţelele de electricitate, apă şi canalizare. Prima baracă a fost poziţionată pe un teren de pe strada Depozitului chiar pe 8 decembrie 2015, iar autorităţile locale anunţau că  acolo va prinde contur un mic cartier de locuinţe modulare. Acum, zona este părăsită şi doar gunoiul din jur arată că acele module au fost cândva locuite.

Containerele sunt racordate la curent electric, la apă şi canalizare.

Un astfel de modul achiziţionat de Primăria Buzău a costat 26.000 de lei, preţ care includea şi transportul. În 2015, autorităţile anunţau că în viitor, în zona în care a fost montat primul modul, vor fi amplasate încă cincisprezece. Municipalitatea intenţiona să formeze aici un cartier de locuinţe sociale astfel încât buzoienii nevoiaşi să locuiască în condiţii decente. Reprezentanţii municipalităţii nu au luat încă o decizie cu privire la destinaţia pe care o vor primi respectivele containere. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și