CONSTRUCŢIE NOUĂ ÎN CRÂNG. PRIMĂRIA VA CEDA 1,2 HECTARE PENTRU BANCA DE GENE

CONSTRUCŢIE NOUĂ ÎN CRÂNG. PRIMĂRIA VA CEDA 1,2 HECTARE PENTRU BANCA DE GENE

Banca Naţională de Gene este un proiect iniţiat de cercetătorul în legumicultură Costel Vânătoru, care a primit suţinerea Primăriei Buzău şi a Ministerului Agriculturii prin ministrul Petre Daea. Pentru că Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură a refuzat să pună la dispoziţie un teren pentru construirea Băncii de Gene, Municipalitatea a găsit o soluţie. Primăria va oferi cu titlu gratuit 1,2 hectare de teren chiar în centrul Parcului Crâng.

urbis 2Chiar în primele momente de la sosirea ministrului Petre Daea la festivalul „Toamna Buzoiană”, primarul Constantin Toma s-a grăbit să-i dea acestuia vestea cea bună.

Sediul Urbis este situat chiar lângă Obelisc şi dispune de o suprafaţă de 1,2 hectare, pe care au fost construite clădiri de birouri, câteva sere şi alte dependinţe.

Atât funcţionarii societăţii, cât şi personalul care se ocupă de întreţinerea parcului şi care va primi în îngrijire toată pădurea, vor fi relocaţi în alte proprietăţi ale Municipalităţii.

Dar, cum noua Bancă de Gene nu va putea funcţiona în clădirile existente, va trebui construită o clădire adecvată.

Proiectul pentru înfiinţarea Băncii Naţionale de Gene a avut şi contestatari încă de la început care, culmea, sunt chiar de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare în Legumicultură.

Pentru a găsi soluţia ideală, care să dezamorseze conflictul şi să dea cale liberă realizării proiectului, Municipalitatea a hotărât să cedeze terenul din Crâng, cu titlu gratuit.

Conform Ministerului Justiţiei, înfiinţarea Băncii de Gene nu se poate face decât printr-o hotărâre de Guvern, care ar putea apărea până la sfârşitul acestui an.

Parlamentarii buzoieni de la PSD au conceput şi au depus la Senat un proiect de lege în acest sens, proiect care va ajunge la Guvern în următoarea perioadă. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și