Publicat la: 19.06.2017. 18:18 / 2.547 views

CONFLICT NEGATIV DE COMPETENŢĂ ÎNTRE INSTANŢE, ÎNTR-UN PROCES DESCHIS DE POLIŢIŞTII LOCALI

Procesul privind rezilierea contractelor cu firmele de pază şi reangajarea poliţiştilor locali în şcoli a ajuns în impas. Tribunalul Buzău şi-a declinat competenţa către Judecătorie, instanţă care a decis că nu trebuie să judece această speţă. Astfel, Curtea de Apel Ploieşti va stabili ce instanţă va avea pe rol cauza.

politisti locali tribunal 2În luna aprilie a acestui an, Tribunalul Buzău a avut pe rol o cerere de reziliere a contractelor cu firmele de pază angajate la şcolile din municipiu, precum şi reangajarea pe aceste posturi a poliţiştilor locali. Demersul sindicatului agenţilor a fost analizat de magistraţi, însă ei au decis să decline competenţa soluţionării cauzei către Judecătoria Buzău, instanţă care a dat aceeaşi soluţie.

În condiţiile unui conflict negativ de competenţă, instanţa superioară va fi cea care va decide cine trebuie să judece în acest proces, astfel că totul se mută la Curtea de Apel Ploieşti.

Primul termen de la Curtea de Apel Ploieşti pentru a fi tranşat conflictul dintre instanţe a fost stabilit pentru data de 7 august. Între timp, în urma unei sentinţe date de Tribunalul Buzău, aproape 300 de poliţişti locali au scăpat de a doua încercare a Primăriei de a-i disponibiliza. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!