Publicat la: 23.05.2019. 18:21 / 458 views

CONDAMNĂRI ÎN DOSARUL “MITĂ LA PERMISE”. SUNT CINCI CONDAMNAŢI

Cei cinci inculpaţi din dosarul supranumit ”Mită la Permise” şi-au aflat pedepsele. Completul Curţii de Apel Ploieşti care a judecat apelul în acest caz s-a pronunţat şi cei cinci inculpaţi, printre care doi foşti angajaţi ai Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto din subordinea Instituţiei Prefectului, primarul din Brăeşti, Adrian Perţea şi patronul unei şcoli de şoferi, Gheorghe Brătilă, au primit condamnări cu închisoarea, cu suspendare. 

scoalaPatron al unei şcoli de şoferi, Gheorghe Brătilă a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, Adrian Botezatu, fost lucrător la Permise şi Înmatricultări – 2 ani şi 8 luni de închisoare, cu suspendare; Adrian Perţea – 2 ani şi 2 luni închisoare, cu suspendare; Valeriu Răduţă – 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendare, iar Costin Andrei Chitic – 9 luni de închisoare, cu suspendare. În cazul şcolii de şoferi inculpate ca persoană juridică, judecătorii au decis achitarea. Decizia este definitivă şi executorie. Cea mai grea lovitură, în urma pronunţării soluţiei, o primeşte primarul comunei Brăeşti, Adrian Perţea, care, urmare a condamnării suferite, îşi va pierde mandatul. Adrian Perţea nu va putea candida, la alegerile de anul viitor, întrucât instanţa a decis şi interzicerea drepturilor civile, inclusiv cel de a fi ales, pe o perioadă de 2 ani. 

În dosarul supranumit ”Mită la Permise” au fost 6 inculpaţi, respectiv doi foşti examinatori de la Permise, doi instructori auto şi primarul din Brăeşti, alături de şcoala de şoferi inculpată ca persoană juridică. Acuzaţiile au vizat acţiuni prin care cei doi agenţi de la Serviciul Permise ar fi primit mai multe plinuri de carburant, prin intermediul unui instructor auto, contravaloarea fiind achitată de candidaţi la obţinerea permisului auto. 

La prima instanţă, doi dintre inculpaţii persoane fizice au primit pedepse cu  închisoarea, cu executare, alţi trei, cu suspendare, în timp ce şcoala de şoferi a primit o amendă penală. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!