Comuna din județ unde adulții continuă școala. Au fost înființate două clase pentru cei care au abandonat școala

Comuna din județ unde adulții continuă școala. Au fost înființate două clase pentru cei care au abandonat școala

Într-o comună din județul Buzău, abandonul școlar a fost redus cu 75 la sută. Totodată, pentru cei care, din motive financiare, au renunțat la cursuri, s-au înființat clase pentru finalizarea studiilor. Secretul? Masa caldă pe care o primesc toți elevii, dar și implicarea școlii și a primăriei în a asigura, celor care vor, școlarizarea până la clasa a VIII-a.

Conducerea unității școlare din Viperești este cea care a dat semnalul că pentru copii, școala este mediul cel mai potrivit de a-și face un rost pe viitor. 

Prof. Magda Oancea, directoarea Școlii Gimnaiale Viperești

Sunt familii care au și câte 4 sau chiar 5 copii la școală și care, din cauza veniturior mici, nu pot să asigure sandvișul micuților. 

Tot școala a fost cea care a identificat în comunitate nevoia locuitorilor de a finaliza învățământul gimnazial.

 Absolventă a programului a doua șansă este și Anamaria care, la 31 de ani, cu 4 copii care merg la școală, a terminat clasa a 8-a.

La 31 de ani, Anamaria este una dintre beneficiarele programului a doua șansă

Școala din Viperești este locul unde își continuă studiile copiii care revin în țară după ce au fost plecați în străinătate, cu părinții la muncă. 

Primăria Viperești sprijină școala în susținerea programelor educaționale, dar și cu asigurarea unor condiții optime pentru elevi și dascăli.  

Programe precum „Masa caldă“ sau măsurile din Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar au determinat unele familii să se întoarcă din străinătate şi să îşi înscrie copiii la cursuri. Mai mult, numărul mare de elevi înscrişi a determinat conducerea şcolii din Vipereşti să înfiinţeze două clase noi din toamnă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și