Competiție inedită, în premieră. Cel mai priceput tăietor român de viță-de-vie, desemnat în weekend, la Buzău

Competiție inedită, în premieră. Cel mai priceput tăietor român de viță-de-vie, desemnat în weekend, la Buzău

O nouă competiție a luat naștere printre fermierii români. Zeci de concurenți s-au întrecut în tăiat vița-de-vie. Concursul a fost organizat, în weekend, de Stațiunea de Cercetare Viticolă Pietroasele și a fost jurizat de trei viticultori cu experiență din Spania, Italia și România. Competitorii au venit la Buzău de la podgorii de renume din toată țara.
La început, concurenții au fost instruiți asupra modului în care se face departajarea. Jurații au urmărit tot procesul, de la modul în care se face tăietura, până la încărcătura rămasă pe fiecare butuc de viță-de-vie. Înainte de startul competiției, fiecare tăietor a putut să viziteze rândul alocat, pentru a-și stabili strategia de urmat.
Concurenții au avut la dispoziție 20 de minute pentru a tăia zece butuci de viță-de-vie, aleși special de către organizatori.
La finalul probei, jurații au trecut la verificare și au notat felul în care a fost executată tăierea butucului.
După ce au inspectat toate rândurile tăiate, juriul a desemnat drept câștigător un concurent din Prahova, cu o experiență de peste 40 de ani în domeniu.
Premiile oferite câștigătorilor au constat în tratamente și echipamente pentru viticultură în valoare de 10.000 euro. Organizatorii, resoectiv reprezentanții „Wines of Romania”, platformă dedicată vinului, și-au propus ca acest concurs să se desfășoare în fiecare an în plantațiile Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Viticolă din Pietroasele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și