Comisie mixtă, în Parcul Crâng. S-a explicat din nou de ce se aud drujbele în pădure

Comisie mixtă, în Parcul Crâng. S-a explicat din nou de ce se aud drujbele în pădure

Din nou buzoienii au sesizat, din nou autoritățile au fost nevoite să explice. Astăzi, o echipă mixtă, convocată de prefectul județului s-a prezentat în gfața jurnaliștilor pentru a explica de ce sunt din nou tăieri în Parcul Crâng. Și de această dată s-a explicat că este vorba despre scoaterea ulmului bolnav din pădure.

Prefectul județului Buzău a convocat astăzi reprezentanții Direcției Silvice, inclusiv Ocolul Silvic, ai Primăriei Buzău și reprezentanți ai Gărzii Forestiere. Prefectul Daniel Țiclea a explicat că a primit mai multe întrebări cu privire la tăierile ce au loc în această perioadă în păducrea Crâng.

Reprezentanții Direcției Silvice Buzău au explicat că aceste tăieri sunt programate și necesare pentru a scoate din pădure ulmul afectat de boală.

Specialiștii au explicat în ce etape au loc tăierile și cum se vor face împăduririle, însă primarul Constantin Toma le-a reproșat că lucrurile avansează cu încetinitorul, iar în acest ritm boala ulmului nu va fi scoasă din pădurea Crângului.

Potrivit specialiștilor, ulmii din Crângul buzoian au început să fie răpuși de boală încă din anii 40. Îngrijorător este că acum, boala afectează și puietul, lucru pentru care încă nu există o explicație.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și