Comemorare la Închisoarea Tăcerii. Ziua Deținuților Politici Anticomuniști

Comemorare la Închisoarea Tăcerii. Ziua Deținuților Politici Anticomuniști

Timp de două zile, pe 9 și 10 martie, la Râmnicu Sărat au fost programate o serie de manifestări care să marcheze Ziua Deținuților Politici Anticomuniști. Astăzi, la Închisoarea Tăcerii a fost oficiată o ceremonie religioasă, urmată de depuneri de coroane și flori la crucea ridicată în memoria celor care s-au stins aici. Manifestările vor continua și mâine.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Sărat, au marcat Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989.

Astăzi, la crucea comemorativă din incinta fostului Penitenciar Râmnicu Sărat a avut loc o ceremonie religioasă, urmată de o depunere de flori.

După ceremonia religioasă oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Șeful Cancelariei Primului-Ministru a transmis celor prezenți mesajul Excelenței Sale, Nicolae Ionel Ciucă.

În final,Arhiepiscopul Ciprian a rostit un cuvânt de pomenire și de binecuvântare pentru toți cei care au pierit la Închisoarea tăcerii, președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc

La picioarele crucii de lemn, au fost depuse coroane de flori din partea oficialităților, iar copii râmnicenilor au depus flori de primăvară și au primit în dar mucenici copți de maici la mănăstire.

La ceremonia de astăzi de la Închisoarea Tăcerii au luat parte și reprezentanții autorităților locale, printre care și Felix Rache, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, dar și mulți râmniceni și elevi și profesori ai unităților de învățământ din Râmnicu Sărat.

Activitățile pregătite pentru Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944 – 1989 s-au derulat pe parcursul zilei de astăzi și vor continua și mâine, 10 martie, cu două conferințe în paralel.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și