Publicat la: 16.01.2017. 18:46 / 1.100 views

COLEGIUL „MIHAI EMINESCU”, ÎN SĂRBĂTOARE. SĂPTĂMÂNĂ PLINĂ DE ACTIVITĂŢI CULTURALE

Este dublă sărbătoare la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Buzău. În această săptămână, elevii şi profesorii marchează 167 de ani de la naşterea poetului naţional şi 98 de ani de la înfiinţarea liceului buzoian. În fiecare zi au loc simpozioane, conferinţe şi alte activităţi la care participă oameni de cultură din judeţ.

eminescu 2În prima zi de sărbătoare, astăzi, în amfiteatrul colegiului, în prezenţa a sute de elevi, oficialităţi locale, absolvenţi ai liceului şi oameni de cultură, a avut loc un eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu, patronul spiritual al unităţii de învăţământ.

Organizatorii au venit şi cu mai multe surprize în faţa elevilor. Adolescenţii au vizionat un fragment inedit cu ultimele momente din viaţa lui Grigore Vieru, poetul basarabean care a dezvoltat un cult imens pentru opera lui Mihai Eminescu. Vieru vorbea despre poetul naţional şi atunci când a urcat pe scenă pentru ultima dată, într-un concert la Cahul.  

Astfel de evenimente vor avea loc în fiecare zi, cu ocazia Zilelor Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Buzău a fost înfiinţat în toamna anului 1919.  (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!