Publicat la: 11.03.2020. 19:37 / 3.688 views

CLASA DE ACASĂ. LA BUZĂU, CURSURILE VOR FI ONLINE

Închiderea școlilor ca urmare a situației de criză generate de coronavirus nu va afecta grav pregătirea elevilor. Buzăul este primul oraș din țară care are dotarea necesară pentru continuarea cursurilor on line. Cu ajutorul platformei Adservio, profesorii vor putea da teme elevilor, îi vor putea asculta, pot pune absențe și note și pot ține legătura și cu părinții.

catalog electronic 3Directorii și profesorii din unitățile școlare din municipiu au fost invitați asăzi de edilul șef și de Inspectoratul Școlar la o întâlnire cu creatorii platformei ”Adservio”.

Este vorba despre platforma de management educațional, implementată în toate școlile din municipiu, un fel de școală virtuală în care elevii și profesorii pot continua cursurile on line, in perioada închiderii unităților școlare..

Cu ajutorul platformei educaționale Adservio, la Buzău cursurile pot continua chiar dacă școlile sunt închise.

Platforma Adservio organizează activitatea școlară și eficientizează actul educațional.

Este, de fapt, o școală virtuală la care elevii și profesorii pot participa de acasă.

Profesorii le pot da teme și teste elevilor, îi pot asculta și îi pot nota în catalogul virtual.

Tot aici sunt trecute și absențele, motivate sau nu, în cazul în care unul sau mai mulți elevi nu se conectează on line, conform orarului școlar.

Cu cât vor avea loc mai multe cursuri on line, cu atât vor fi mai puține ore de recuperat atunci când se vor redeschide școlile.

Este posibil ca, în cazul în care situația creată de răspândirea coronavirusului Covid 19 se va prelungi, evaluările și examenele de bacalaureat ar putea fi amânate.

Un alt avantaj al platformei Adservio este acela că profesorii pot menține contactul permanent, atât cu elevii, cât și cu părinții lor.

Digitalizarea tuturor școlilor din municipiu a fost încheiată în septembrie 2019 și, în premieră națională, a fost digitalizată și o grădiniță. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!