Clădiri publice, dotate cu instalații fotovoltaice. CJ Buzău, pași importanți într-un proiect cu fonduri nerambursabile

Clădiri publice, dotate cu instalații fotovoltaice. CJ Buzău, pași importanți într-un proiect cu fonduri nerambursabile

Printr-un proiect adoptat astăzi, în ședință exraordinară a Consiliului Județean Buzău, va fi finanțată instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul a 19 clădiri publice din județul Buzău, aflate în administrarea unor instituții subordonate Consiliului Județean. Fondurile vor fi asigurate de Ministerul Energiei, printr-un program național de sprijinire a investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice.

În acest an, Ministerul Energiei a lansat apelul de proiecte pentru sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice, din surse regenerabile, pentru instituții publice. Sprijinul financiar total, oferit sub formă de grant, are o valoare totală de 250.000.000 euro.

Printr-un proiect adoptat în cadrul ședinței extraordinare de astăzi, Consiliul Județean Buzău a demarat procedurile pentru accesarea, prin programul guvernamental, de fonduri nerambursabile.

Se propune în proiect realizarea unor instalații fotovoltaice pentru clădirea în care funcționează Maternitatea Buzău dar și pentru alte 18 clădiri publice din județ, sedii exterioare și centre rezidențiale ale D.G.A.S.P.C. Buzău, instituție subordonată Consiliului Județean.

Pentru asigurarea energiei verzi pentru cele 19 clădiri publice din județ, se vor instala două centrale fotovoltaice, cu o putere instalată de aproximativ 400 de kilowați fiecare. O centrală va fi amenajată în municipiul Buzău, cealaltă, în comuna Beceni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și