Clădiri periculoase. Casele ruinate pot fi periculoase pentru trecători.

Clădiri periculoase. Casele ruinate pot fi periculoase pentru trecători.

Chiar dacă Municipalitatea supraimpozitează clădirile și terenurile neîngrijite, proprietarii încă nu au luat măsuri pentru repararea sau curățarea lor. Unele dintre casele aflate în ruină sunt adevărate pericole pentru trecători.

Clădirile vechi, neîngrijite, care se deteriorează pe zi ce trece, fac parte din peisajul buzoian și, ceea ce este mai grav, devin, odată cu trecerea timpului, adevărate pericole pentru trecători.

Multe dintre clădirile aflate în stare de ruină sunt chiar în buricul târgului, în apropierea Palatului Comunal.

Proprietarii lor nu le-au mai reparat de ani de zile, din dezinteres sau din lipsa unor fonduri financiare, deloc mici, mai ales în cazul construcțiilor mari.

Unii le-au scos la vânzare, alții așteaptă să se prăbușească pentru a folosi terenul aferent.

Cert este că toate clădirile și terenurile lăsate în paragină au intrat în atenția Municipalității, care le-a trecut pe lista de supraimpozitare cu 500%.

Clădirea de la intersecția străzilor Griviței cu Oltețului, aflată în vecinătatea viitoarei centrale termice a Palatului Comunal, poate fi un pericol pentru trecători pentru că se pot desprinde bucăți din acoperiș, din zidărie sau chiar din balcon, care pot cădea pe trotuar.

A fost deja notificat Inspectoratul în Construcții să ia măsuri și proprietarul a fost notificat de Primărie ca până la 31 octombrie să se ocupe de clădire și de terenul aferent.

În cazul în care acesta nu va respecta somația, va fi supraimpozitat cu 500 de procente.

Probabil că, până când clădirea va fi reparată sau demolată,  ar fi binevenită punerea ei în siguranță și oprirea circulației pietonale în imediata apropiere a acesteia.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și