Publicat la: 29.05.2019. 18:16 / 1.201 views

CIOLACU, AL TREILEA OM ÎN STAT. ŞEF AL CAMEREI DEPUTAŢILOR, ÎN LOCUL LUI DRAGNEA

Liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, este noul şef al Camerei Deputaţilor, în locul lui Liviu Dragnea, încarcerat luni după-amiază la Penitenciarul Rahova. Deputatul buzoian a fost nominalizarea PSD pentru conducerea Camerei, poziţie pentru care au mai candidat liberala Raluca Turcan, propunerea opoziţiei, şi Kelemen Hunor, de la UDMR. Ciolacu a devenit al treilea om în stat, cu sprijinul deputaţilor ALDE şi PRO România.

Marcel-CiolacuAnunţul oficial privind nominalizarea lui Marcel Ciolacu a venit chiar de la noul lider interimar al PSD, premierul Viorica Dăncilă, într-o declaraţie dată după şedinţa Biroului Permanent Naţional.

Tot ieri, Dăncilă a recunoscut că, pentru a-şi impune candidatul la şefia Camerei, PSD a negociat cu mai multe partide.

Aseară, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în cadrul căreia a fost votată propunerea de nominalizare a candidatului pentru şefia Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu s-a declarat optimist cu privire la şansele de a deveni al treilea om în stat. 

De greutatea funcţiei şi de consecinţele acceptării acestei poziţii, a fost avertizat chiar de soţie, a dezvăluit liderul PSD Buzău, referindu-se la faptul că predecesorii Adrian Năstase şi Liviu Dragnea au ajuns în închisoare, iar Valeriu Zgonea este judecat pentru o infracţiune de corupţie.

La votul secret de azi din plen, cu sprijinul ALDE şi PRO România, PSD a reuşit să-şi impună candidatul, Ciolacu câştigând detaşat cu 172 de voturi, în timp ce Raluca Turcan a avut doar 100.

Prin alegerea în funcţia de şef al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu revine într-o poziţie importantă. Liderul PSD Buzău a mai deţinut fotoliul de vicepremier în guvernarea Mihai Tudose, dar a renunţat la funcţie, imediat după ce Tudose şi-a dat demisia. A urmat episodul încercării de înlăturare de la şefia PSD a lui Liviu Dragnea, atunci când Marcel Ciolacu şi alţi lideri social-domocraţi i-au cerut public lui Dragnea să se retragă. În ciuda conflictului direct cu şeful de partid, Ciolacu a scăpat nesancţionat, dar a rămas şi în PSD, în ciuda ofertei făcute de Mihai Tudose de a se alătura formaţiunii lui Victor Ponta. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!