Publicat la: 10.01.2018. 19:13 / 1.169 views

CIMITIRUL EROILOR VA FI REINAUGURAT. EVENIMENTUL VA AVEA LOC PE 17 MAI, DE ZIUA ÎNĂLŢĂRII DOMNULUI

În seria de acţiuni care vor marca centenarul Marii Uniri, la Buzău va avea loc un eveniment de importanţă naţională. Au fost invitate oficialităţi de marcă şi personalităţi naţionale şi internaţionale pentru a aduce cinstire eroilor căzuţi pe pământ românesc. Cu acest prilej va fi reinaugurat Cimitirul Eroilor, cel mai mare cimitir de acest fel din România.

eroilor 4Cimitirul Eroilor din Buzău este cel mai mare din ţară şi adăposteşte 9653 de eroi, dintre care 7867 sunt necunoscuţi şi îşi dorm somnul de veci sub Domul Central.

Cimitirul a fost inaugurat în anul 1931 în prezenţa Regelui Carol al II-lea, a premierului Nicolae Iorga şi a celorlalţi membri ai Guvernului din acea vreme.

La ceremonie au mai fost prezenţi şi capii Bisericii Ortodoxe Române, dar şi reprezentanţii autorităţilor locale, alături de personalităţi marcante ale acelei epoci.

În seria de evenimente organizate la Buzău cu ocazia centenarului Marii Uniri, se înscrie şi reeditarea inaugurării Cimitirului Eroilor, pe care autorităţile locale şi l-ar dori un eveniment de importanţă naţională.

Ca edil şef al Buzăului, primarul Constantin Toma a invitat la eveniment şi omologii sai din capitalele ţărilor ai căror eroi îşi dorm somnul de veci în Cimitirul Eroilor.

Pentru ca evenimentul de la 17 mai să se deruleze în condiţii optime, Primăria Buzău a încheiat un protocol de parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale, care va organiza şi o paradă militară deosebită.

Prezenţa reprezentanţilor Casei Regale la Buzău în Ziua Înălţării este absolut firească pentru că în 1931, şeful statului din acea vreme, Carol al II-lea, Regele României, a participat la inaugurarea celui mai mare Cimitir al Eroilor din ţară.

Încă de anul trecut, Primăria a demarat lucrări de renovare a Domului Central, care adăposteşte osemintele a 7867 de eroi necunoscuţi, a Bisericii Eroilor şi a gardului care înconjoară cimitirul.

Totodată, peisagistica din zonă va fi refăcută şi, în cursul acestui an, va fi construită o capelă nouă.

Cu acest prilej, când Buzăul va fi în centrul atenţiei, Biserica Eroilor va fi resfinţită. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!