Publicat la: 13.12.2017. 19:13 / 1.099 views

CIMITIRUL EROILOR STĂ ÎN APĂ. ÎN TIMPUL LUCRĂRILOR DE LA BISERICĂ, S-A AJUNS LA PÂNZA FREATICĂ

În timpul lucrărilor de reabilitare a Bisericii Eroilor şi a Domului Central, muncitorii au dat de apă. Se presupune că pânza freatică s-a ridicat foarte sus datorită ploilor abundente din acest an. Este foarte posibil ca apa să fii inundat şi mormintele militarilor din Cimitirul Eroilor şi să genereze un potenţial pericol de infestare.

eroilor 3Pentru că anul viitor se va sărbători centenarul Marii Uniri, la Buzău evenimentul se doreşte a fi de interes naţional şi se va desfăşura în zona celui mai mare Cimitir al Eroilor din ţară.

Din acest motiv, atât Biserica Eroilor, cât şi Domul Central, au intrat în reabilitare.

În timpul unor săpături la biserică şi la Dom, muncitorii au avut surpriza să dea peste apă, ceea ce a creat mari probleme în desfăşurarea lucrărilor.

Ridicarea pânzei freatice presupune că aceasta ar fi putut inunda şi mormintele din cimitir, ceea ce ar putea creea şi alte probleme.

Este de aşteptat ca, după ce problema apărută la Cimitirul Eroilor va deveni publică, instituţiile abilitate din Buzău, precum Direcţia Sanitară sau cei de la Mediu să se autosesizeze şi să ia toate măsurile care se impun.

Cimitirul Eroilor din Buzău este cel mai mare din ţară şi adăposteşte 9653 de eroi, dintre care 7867 sunt necunoscuţi şi îşi dorm somnul de veci sub Domul Central.

Cel mai probabil, anul viitor Primăria va aloca fondurile necesare pentru un sistem de drenare care să scadă nivelul apei din cimitirul în care până şi gardul înconjurător este încadrat ca monument istoric. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!