CEL MAI SĂRAC BUZOIAN. IATĂ ÎN CE CONDIŢII MIZERE LOCUIEŞTE

CEL MAI SĂRAC BUZOIAN. IATĂ ÎN CE CONDIŢII MIZERE LOCUIEŞTE

Gheorghe Răţoi trăieşte într-o colibă la marginea comunei Verneşti şi dintr-o pensie de handicap ce nu depăşeste 2,5 milioane de lei vechi.

COCIOABAAre grave probleme de sănătate şi se hrăneşte din ce primeşte de la vecini. Nu şi-a întemeiat o familie, iar părinţii şi fratele i-au murit în urmă cu 10 ani.

Cu greu poate spune ce are pe suflet, dar îşi aminteşte când a mâncat ultima masă bogată.

Coliba în care îşi duce traiul Gheorghe Răţoi îţi atrage atenţia încă de la prima vedere. Stă să cadă, are geamurile înnegrite de fum, iar în interior priveliştea este şi mai înfiorătoare.

Un pat încropit din haine vechi, veselă murdară, pereţi îmbîcsiţi de fum şi o sobă care abia se zăreşte. Vecinii sunt cei care îi dau de îmbrăcat şi câte o farfurie de mâncare. Tot ei au luat iniţiativa de a-l ajuta pe bărbat.

COCIOABA 2Pentru că nu a cerut niciodată nimic, edilii din Verneşti n-aveau habar despre starea bătrânului. Primarul i-a găsit cocioaba din întâmplare şi apoi a demarat acţiunea de a-l ajuta.

Primarul i-a pus la dispoziţie bărbatului un vagon în care să locuiască până când îi va ridica o locuinţă pe care localnicii şi primăria i-o vor  mobila.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și