Publicat la: 05.01.2021. 19:28 / 640 views

CEL MAI LONGEVIV DIRECTOR DE ȘCOALĂ. PROFESORUL ION ȘERBAN A IEȘIT LA PENSIE

Pe 28 decembrie 2020 a ieșit la pensie unul dintre cei mai longevivi directori de școală din România. După 31 de ani de directorat neîntrerupt la Școala Gimnazială ”Mihail Kogălniceanu” din cartierul Simileasca, profesorul Ion Șerban s-a hotărât, cu durere în suflet, să se despartă de locul în care a petrecut aproape jumătate din viață.

director scoala 1Profesorul Serban își amintește cu nostalgie  cum a fost ”uns” ca director, cu puțin timp înainte de revoluție, în vara lui 89.

Școala din cartierul Simileasca, pe care a codus-o până de curând, este o școală deosebită și și este frecventată, în cea mai mare măsură, de copii rromi.

Odată intrat în pensie, profesorul Șerban, un om extrem de dinamic, și-ar dori să poată continua unele proiecte, aflate încă în derulare.

În urma sa rămân realizările din toți cei 31 de ani de management al tuturor unităților de învățământ care aparțin de Școala Gimnazială ”Mihail Kogălniceanu”

Clădiri renovate și modernizate, centrală termică proprie, construcții noi ori proiecte europene gândite să țină copiii rromi aproape de procesul educativ.

Primele proiecte pe bani europeni au debutat încă din 2001 și sunt continuate și astăzi.

Unul dintre aceste proiecte, început în 2003, poate fi cosiderat precursorul ”școlii după școală” la Buzău.

45 de copii din clasele 3-4 primeau două mese calde pe zi și își puteau pregăti la școală temele pentru a doua zi, iar proiectul este încă în derulare.

Despărțirea de școală este grea și profesorul realizează că nu are altă calificare și că-i va fi greu să găsească altceva de făcut după ce își va înceta activitatea cu adevărat.

Copiii de la Școala Gimnazială din Simileasca, dar și părinții lor, beneficiază și de un cabinet stomatologic bine pus la punct, dotat de un grup de ONG-uri din Suedia care, în următoarele zile, va dona și 30 de tablete  pentru copiii înscriși în programul ”after school”. (Corneliu Floriceanu)

Link video
Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!