Publicat la: 26.06.2018. 18:07 / 892 views

CE APĂ BEM? RAPORT ASUPRA CALITĂŢII APELOR DIN JUDEŢ

Administraţia Bazinală de Apă Buzău-Ialomiţa şi Direcţia de Sănătate Publică au prezentat un raport la Colegiul Prefectural referitor la starea calităţii apelor din judeţ. De asemenea, aprovizionarea populaţiei cu apă potabilă este monitorizată continuu, pentru a se preveni afectarea sănătăţii cetăţenilor. La această oră, încă mai sunt 13 localităţi în judeţ care se aprovizionează cu apă din fântâni.      

fantaniÎn şedinţa Colegiului Prefectural a fost prezentat un raport asupra calităţii apelor din judeţ.

Administraţia Bazinală de Apă Buzău-Ialomiţa are obligaţia de a ţine sub observaţie calitatea apelor subterane şi de suprafaţă din judeţ.

În afară de acestea, în judeţ mai sunt şi lacuri de acumulare, precum cele de la Siriu şi de la Cândeşti, precum şi luciurile de apă naturale Balta Albă, Balta Amara şi Lacul Ciulniţa.

Monitorizarea este de două tipuri, reţeaua hidrografică fiind ţinută sub observaţie din punct de vedere ecologic şi chimic.

Pe de altă parte şi Direcţia de Sănătate Publică monitorizează, la rândul ei, calitatea apei potabile livrată populaţiei.

La nivelul judeţului, în mediul rural există 148 de instalaţii centrale de livrare a apei potabile iar în cel urban 8 asemenea instalaţii.

Problemele potabilă apar în mediul rural unde nu toată populaţia beneficiază de apă potabilă la Robinet.

În judeţ există încă 13 comune care nu au instalaţii centrale, unde locuitorii se aprovizionează din fântâni, izvoare ori din alte surse.

Toţi cei care consumă apă din fântâni, care depăşeşte limitele maxime admise de cponcentraţii neconforme, riscă apariţia de intoxicaţii acute grave la copiii mici şi afectarea sănătăţii bolnavilor cronici.

În ultimii 20 de ani, pe teritoriul judeţului Buzău nu au fost semnalate epidemii cauzate de calitatea neconformă a apei potabile. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!