Publicat la: 18.12.2019. 19:37 / 533 views

CASTANI LA SCHIMB. SE ÎNLOCUIESC POMII USCAŢI DIN MUNICIPIU

Vara trecută, muncitorii de la Spaţii verzi au tăiat copacii uscaţi sau bolnavi din oraş, care puteau deveni oricând un pericol pentru trecători. Începând de astăzi, aceştia sunt înlocuiţi cu puieţi tineri şi viguroşi din aceeaşi specie. Primele replantări au demarat deja pe bulevardul Nicolae Bălcescu şi vor continua şi în perioada următoare.

plantare 1 plantare 2

Sezonul rece este şi sezonul plantărilor de copaci pentru că, în această perioadă vegetaţia încetează.

Lucrătorii de la  divizia de ”Spaţii verzi” de la Urbis Serv profită de vremea bună şi, după ce au scos din pământ cioatele castanilor bolnavi tăiaţi în vară, plantează alţii în locul lor.

Castanii şi ceilalţi copaci plantaţi de-a lungul celor mai circulate artere din municipiu au de suferit şi din cauza poluării crescute, cauzată de traficul auto intens.

Şi din acest motiv, alături de bătrâneţe şi de bolile specifice, cei mai puţin rezistenţi trebuie înlocuiţi periodic cu puieţi viguroşi, din aceeaşi specie.

De asemenea, se vor face plantări şi în alte zone din oraş, acolo unde au fost tăiaţi copacii uscaţi sau măcinaţi de putregaiuri.

Dar asta nu este singura activitate desfăşurată de cei de la Spaţii verzi în această iarnă.

Pe toată perioada iernii, în fiecare zi va fi gata de acţiune câte o echipă de la Spaţii verzi, dotată cu drujbe şi cu utilaje, care vor interveni de urgenţă în cazul unor situaţii speciale.

În oraş sunt încă mulţi pomi uscaţi sau bolnavi care se pot prăbuşi oricând din cauza ninsorilor abundente sau a vântului puternic. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!